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dc.contributor.author
Acquisgrana, María del Rosario  
dc.contributor.author
Benitez, Elisa Ines  
dc.contributor.author
Gómez Pamies, Laura Cecilia  
dc.contributor.author
Sosa, Gladis Laura  
dc.contributor.author
Peruchena, Nelida Maria  
dc.contributor.author
Lozano, Jorge Enrique  
dc.date.available
2017-10-23T20:03:00Z  
dc.date.issued
2016-07-21  
dc.identifier.citation
Acquisgrana, María del Rosario; Benitez, Elisa Ines; Gómez Pamies, Laura Cecilia; Sosa, Gladis Laura; Peruchena, Nelida Maria; et al.; Total polyphenol extraction from red sorghum grain and effects on the morphological structure of starch granules; Wiley; International Journal of Food Science and Technology; 51; 10; 21-7-2016; 2151-2156  
dc.identifier.issn
0950-5423  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/26951  
dc.description.abstract
The aim of this study was to propose a treatment to reduce the content of total polyphenols (TPP) and to obtain flour without significant morphological changes in the starch granules. The response surface methodology (RSM) was used to predict the influence of temperature and time on TPP extraction. Research work was conducted using the central composite design methodology. Results showed that the effect of temperature was more significant than that of time. A quadratic fit of data regarding temperature and linear data adjustment as to time was obtained. A scanning electron microscopy analysis of starch showed no morphological change in the granules at the temperature studied. Starch granules presented a size distribution ranging from 6 to 25 lm being 35% of granules <15 lm, and 65% of granules >15 lm in size, respectively.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Antioxidant Activity  
dc.subject
Four  
dc.subject
Nutrient Utilisation  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Total polyphenol extraction from red sorghum grain and effects on the morphological structure of starch granules  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-10-09T15:34:52Z  
dc.identifier.eissn
1365-2621  
dc.journal.volume
51  
dc.journal.number
10  
dc.journal.pagination
2151-2156  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Hoboken  
dc.description.fil
Fil: Acquisgrana, María del Rosario. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Benitez, Elisa Ines. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Cs.exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gómez Pamies, Laura Cecilia. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sosa, Gladis Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Cs.exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Peruchena, Nelida Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Cs.exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lozano, Jorge Enrique. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ijfs.13194/abstract  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.13194