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dc.contributor.author
Acquisgrana, María del Rosario
dc.contributor.author
Benitez, Elisa Ines
dc.contributor.author
Gómez Pamies, Laura Cecilia
dc.contributor.author
Sosa, Gladis Laura
dc.contributor.author
Peruchena, Nelida Maria
dc.contributor.author
Lozano, Jorge Enrique
dc.date.available
2017-10-23T20:03:00Z
dc.date.issued
2016-07-21
dc.identifier.citation
Acquisgrana, María del Rosario; Benitez, Elisa Ines; Gómez Pamies, Laura Cecilia; Sosa, Gladis Laura; Peruchena, Nelida Maria; et al.; Total polyphenol extraction from red sorghum grain and effects on the morphological structure of starch granules; Wiley; International Journal of Food Science and Technology; 51; 10; 21-7-2016; 2151-2156
dc.identifier.issn
0950-5423
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/26951
dc.description.abstract
The aim of this study was to propose a treatment to reduce the content of total polyphenols (TPP) and to obtain flour without significant morphological changes in the starch granules. The response surface methodology (RSM) was used to predict the influence of temperature and time on TPP extraction. Research work was conducted using the central composite design methodology. Results showed that the effect of temperature was more significant than that of time. A quadratic fit of data regarding temperature and linear data adjustment as to time was obtained. A scanning electron microscopy analysis of starch showed no morphological change in the granules at the temperature studied. Starch granules presented a size distribution ranging from 6 to 25 lm being 35% of granules <15 lm, and 65% of granules >15 lm in size, respectively.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Antioxidant Activity
dc.subject
Four
dc.subject
Nutrient Utilisation
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Total polyphenol extraction from red sorghum grain and effects on the morphological structure of starch granules
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-10-09T15:34:52Z
dc.identifier.eissn
1365-2621
dc.journal.volume
51
dc.journal.number
10
dc.journal.pagination
2151-2156
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Hoboken
dc.description.fil
Fil: Acquisgrana, María del Rosario. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina
dc.description.fil
Fil: Benitez, Elisa Ines. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Cs.exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gómez Pamies, Laura Cecilia. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sosa, Gladis Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Cs.exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina
dc.description.fil
Fil: Peruchena, Nelida Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Cs.exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lozano, Jorge Enrique. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ijfs.13194/abstract
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.13194
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