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Artículo

Chemical study and anti-inflammatory activity of Capsicum chacoense and C. baccatum

López, Paula Gladys; Gorzalczany, Susana Beatriz; Acevedo, Cristina; Alonso, Maria del RosarioIcon ; Ferraro, Graciela EsterIcon
Fecha de publicación: 04/2012
Editorial: Sociedade Brasileira de Farmacognosia
Revista: Revista Brasileira de Farmacognosia
ISSN: 0102-695X
e-ISSN: 1981-528X
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ciencias Biológicas

Resumen

Capsicum species, Solanaceae, have been used for centuries as food additives by populations of different regions of the world. Capsaicin (trans-methylN-vainillyl-nonenamide) is the main pungent compound extracted from the red hot pepper fruit (Capsicum spp.). The capsaicin content was determined by means of a HPLC method. The results showed that Capsicum chacoense Hunz., contains similar amounts of capsaicin (13.9 mg/100 g of dry fruit) in comparison with Capsicum baccatum L. (12.6 mg/100 g) and Capsicum annum L. (10.1 mg/100 g). Dichloromethane (CH2 Cl2 ) and ethanol (EtOH) extracts of C. chacoense elicited a 46% and 38 % of inhibition on the arachidonic acid (AA) pathway in ear edema respectively while the CH2 Cl2 and EtOH extracts of C. baccatum inhibited 52% and 35% the arachidonic acid response respectively.
Palabras clave: antiinflammatory effect , capsaicin content , Capsicum baccatum , Capsicum chacoense
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution 2.5 Unported (CC BY 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/269487
URL: https://www.scielo.br/j/rbfar/a/wzjbYQm97xTx7v7VFNYhY5r/
DOI: http://dx.doi.org/10.1590/S0102-695X2011005000187
Colecciones
Articulos(IQUIMEFA)
Articulos de INST.QUIMICA Y METABOLISMO DEL FARMACO (I)
Citación
López, Paula Gladys; Gorzalczany, Susana Beatriz; Acevedo, Cristina; Alonso, Maria del Rosario; Ferraro, Graciela Ester; Chemical study and anti-inflammatory activity of Capsicum chacoense and C. baccatum; Sociedade Brasileira de Farmacognosia; Revista Brasileira de Farmacognosia; 22; 2; 4-2012; 455-458
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