Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Juncos, Nicolle Stefani  
dc.contributor.author
Cravero Ponso, Carolina Florencia  
dc.contributor.author
Grosso, Nelson  
dc.contributor.author
Olmedo, Rubén Horacio  
dc.date.available
2025-05-12T11:48:05Z  
dc.date.issued
2024-09  
dc.identifier.citation
Juncos, Nicolle Stefani; Cravero Ponso, Carolina Florencia; Grosso, Nelson; Olmedo, Rubén Horacio; Integral oxidation Value used as a new oxidation indicator for evaluation of advanced stages of oxidative processes: Intox value; Elsevier Science; Microchemical Journal; 204; 111186; 9-2024; 1-8  
dc.identifier.issn
0026-265X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/261059  
dc.description.abstract
Oxidation of food lipids is one of the main causes of food spoilage. Oxidative processes of oxidisable substances, such as vegetable oils generate primary and secondary oxidation compounds. Peroxide Value and Anisidine Value are indicators of these compounds. TOTOV Value is an indicator that complements the interpretation of both results (2*PV + AV), but in advanced oxidative processes it does not usually fit the situation efficiently due to the decrease of PV. The aim of this research work was to develop an indicator that was efficiently adapted to advanced oxidative processes. Integral Oxidation Value (INTOX Value) calculated as PV + 2*AV, allowed for an improvement in the regression slopes, and the R2 fits went from low values in TOTOX Value (0.61–0.62) to acceptable values in INTOX Value (0.84–0.93). INTOX Value is a suitable indicator for advanced oxidation processes when the PV indicator decreases.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Peroxide Value  
dc.subject
Anisidine Value  
dc.subject
TOTOX Value  
dc.subject
Lipid oxidation  
dc.subject
Antioxidant  
dc.subject
Autoxidation  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Integral oxidation Value used as a new oxidation indicator for evaluation of advanced stages of oxidative processes: Intox value  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2025-05-09T16:04:54Z  
dc.journal.volume
204  
dc.journal.number
111186  
dc.journal.pagination
1-8  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Juncos, Nicolle Stefani. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cravero Ponso, Carolina Florencia. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Grosso, Nelson. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Olmedo, Rubén Horacio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina  
dc.journal.title
Microchemical Journal  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0026265X24012980  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.microc.2024.111186