Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Massolo, Juan Facundo
dc.contributor.author
Concellón, Analía
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
dc.contributor.author
Vicente, Ariel Roberto
dc.date.available
2025-05-09T10:34:51Z
dc.date.issued
2012-05
dc.identifier.citation
Massolo, Juan Facundo; Concellón, Analía; Chaves, Alicia Raquel; Vicente, Ariel Roberto; Use of 1-methylcyclopropene to complement refrigeration and ameliorate chilling injury symptoms in summer squash; Taylor & Francis Ltd; CyTA-Journal of Food; 11; 1; 5-2012; 19-26
dc.identifier.issn
1947-6345
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/260864
dc.description.abstract
To elucidate the role of ethylene in summer squash [Cucurbita maxima var. Zapallito (Carr.) Millan] postharvest responses, harvested fruit was treated with the inhibitor of ethylene action 1-methylcyclopropene (1-MCP, 1 mL L71) and stored at 10 or 0 8C for 14 or 19 days, respectively. Deterioration, chilling injury (CI), weight loss, surface color, firmness, respiration rate, acidity, sugars, and antioxidants were determined. At 10 8C 1-MCP treated fruit showed lower deterioration and weight loss. The inhibition of ethylene action delayed yellowing, softening, and respiration, and prevented the increase of acidity. Chilling injury, manifested as shrunken areas and surface depressions, yellowing and softening were reduced in 1-MCP-treated fruit stored at 0 8C. Sugars and antioxidants were not affected. Results suggest that ethylene is involved in senescence and CI development in summer squash. Inhibition of its action by 1-MCP could be useful to prevent deterioration and maintain quality.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis Ltd
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ethylene
dc.subject
senescence
dc.subject
postharvest
dc.subject
quality
dc.subject
storage
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Use of 1-methylcyclopropene to complement refrigeration and ameliorate chilling injury symptoms in summer squash
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2025-05-08T14:50:56Z
dc.journal.volume
11
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
19-26
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Massolo, Juan Facundo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vicente, Ariel Roberto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
CyTA-Journal of Food
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/19476337.2012.676069
Archivos asociados