Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Naef, Elisa Fernanda
dc.contributor.author
Aviles, Maria Victoria
dc.contributor.author
Borgo, Maria Agustina
dc.contributor.author
Abalos, Rosa Ana
dc.contributor.author
Lound, Liliana Haydee
dc.contributor.author
Olivera, Daniela Flavia
dc.date.available
2025-04-24T15:53:54Z
dc.date.issued
2025-01
dc.identifier.citation
Naef, Elisa Fernanda; Aviles, Maria Victoria; Borgo, Maria Agustina; Abalos, Rosa Ana; Lound, Liliana Haydee; et al.; Sous-Vide Cooking After Vacuum-Impregnation with Lemon Juice: Effects on the Meat of a Freshwater Fish; Taylor & Francis; Journal of Culinary Science & Technology; 1-2025; 1-22
dc.identifier.issn
1542-8052
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/259550
dc.description.abstract
This study evaluated the physicochemical and microbiological characteristics of boga (Megaloporinus obtusidens) fillets vacuum-impregnated with 60% (v/v) lemon (Citrus limon) juice and cooked by sous-vide. The vacuum-cooking at 60°C for 1 h 13 min presented a significantly lower weight loss (26.00–10.08) than at 55°C for 3 h 46 min (36.00–17.22). Both conditions stu- died had equivalent effects on microbiological safety. Vacuum impregnation with lemon juice and the effect of sous-vide cooking thus add to the value of a regional food – namely a salubrious freshwater-fish meat – an synergistic effect on the control of spoilage bacteria during the storage under refrigeration.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
FISH MEAT
dc.subject
VACUUM IMPREGNATION
dc.subject
VACUUM COOKING
dc.subject
REFRIGERATED STORAGE
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Sous-Vide Cooking After Vacuum-Impregnation with Lemon Juice: Effects on the Meat of a Freshwater Fish
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2025-04-22T15:43:53Z
dc.journal.pagination
1-22
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Naef, Elisa Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios. - Universidad Nacional de Entre Rios. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aviles, Maria Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios. - Universidad Nacional de Entre Rios. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Borgo, Maria Agustina. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios. - Universidad Nacional de Entre Rios. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Abalos, Rosa Ana. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Bromatología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lound, Liliana Haydee. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Bromatología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Olivera, Daniela Flavia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of Culinary Science & Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/15428052.2025.2455106?scroll=top&needAccess=true
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1080/15428052.2025.2455106
Archivos asociados