Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Naef, Elisa Fernanda  
dc.contributor.author
Aviles, Maria Victoria  
dc.contributor.author
Borgo, Maria Agustina  
dc.contributor.author
Abalos, Rosa Ana  
dc.contributor.author
Lound, Liliana Haydee  
dc.contributor.author
Olivera, Daniela Flavia  
dc.date.available
2025-04-24T15:53:54Z  
dc.date.issued
2025-01  
dc.identifier.citation
Naef, Elisa Fernanda; Aviles, Maria Victoria; Borgo, Maria Agustina; Abalos, Rosa Ana; Lound, Liliana Haydee; et al.; Sous-Vide Cooking After Vacuum-Impregnation with Lemon Juice: Effects on the Meat of a Freshwater Fish; Taylor & Francis; Journal of Culinary Science & Technology; 1-2025; 1-22  
dc.identifier.issn
1542-8052  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/259550  
dc.description.abstract
This study evaluated the physicochemical and microbiological characteristics of boga (Megaloporinus obtusidens) fillets vacuum-impregnated with 60% (v/v) lemon (Citrus limon) juice and cooked by sous-vide. The vacuum-cooking at 60°C for 1 h 13 min presented a significantly lower weight loss (26.00–10.08) than at 55°C for 3 h 46 min (36.00–17.22). Both conditions stu- died had equivalent effects on microbiological safety. Vacuum impregnation with lemon juice and the effect of sous-vide cooking thus add to the value of a regional food – namely a salubrious freshwater-fish meat – an synergistic effect on the control of spoilage bacteria during the storage under refrigeration.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor & Francis  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
FISH MEAT  
dc.subject
VACUUM IMPREGNATION  
dc.subject
VACUUM COOKING  
dc.subject
REFRIGERATED STORAGE  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Sous-Vide Cooking After Vacuum-Impregnation with Lemon Juice: Effects on the Meat of a Freshwater Fish  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2025-04-22T15:43:53Z  
dc.journal.pagination
1-22  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Naef, Elisa Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios. - Universidad Nacional de Entre Rios. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aviles, Maria Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios. - Universidad Nacional de Entre Rios. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Borgo, Maria Agustina. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios. - Universidad Nacional de Entre Rios. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Abalos, Rosa Ana. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Bromatología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lound, Liliana Haydee. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Bromatología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Olivera, Daniela Flavia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Culinary Science & Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/15428052.2025.2455106?scroll=top&needAccess=true  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1080/15428052.2025.2455106