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dc.contributor.author
Rodríguez Ruiz, Andrea Carolina

dc.contributor.author
Mufari, Jesica Romina

dc.contributor.author
Labuckas, Diana Ondina

dc.contributor.author
Bodoira, Romina Mariana

dc.contributor.author
Maestri, Damian

dc.contributor.author
Velez, Alexis

dc.date.available
2025-03-20T09:52:42Z
dc.date.issued
2024-03
dc.identifier.citation
Rodríguez Ruiz, Andrea Carolina; Mufari, Jesica Romina; Labuckas, Diana Ondina; Bodoira, Romina Mariana; Maestri, Damian; et al.; Isochoric pressure-temperature behavior of lactalbumin+water reactive mixtures under subcritical conditions; Elsevier; Innovative Food Science & Emerging Technologies; 92; 3-2024; 1-33
dc.identifier.issn
1466-8564
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/256626
dc.description.abstract
This study examines the pressure-temperature (P-T) behavior of reactive mixtures composed of lactalbumin and water under subcritical and isochoric conditions. The impact of density on the P-T behavior was investigated for an initial lactalbumin composition of 5%, covering a density range of 0.7597 g/mL to 0.85620 g/mL. Additionally, the effect of varying lactalbumin concentrations, ranging from 3% to 15% (w/w), at a constant initial density of 0.831 g/mL, was also studied. Isochoric lines and density values of the reactive mixtures were compared to those of pure water under identical pressure and temperature conditions in all experiments. Furthermore, the total soluble solids (TSS) content was analyzed after each experiment, along with the thermal stability of amino acids subjected to prolonged reaction periods and high temperatures.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier

dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
LACTALBUMIN+WATER MIXTURES
dc.subject
ISOCHORIC PRESSURE-TEMPERATURE CONDITIONS
dc.subject
SUBCRITICAL CONDICTIONS
dc.subject
PROTEIN HYDROLYSIS-AMINO ACID COMPOSITION
dc.subject.classification
Ingeniería de Procesos Químicos

dc.subject.classification
Ingeniería Química

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Isochoric pressure-temperature behavior of lactalbumin+water reactive mixtures under subcritical conditions
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2025-03-19T13:40:26Z
dc.journal.volume
92
dc.journal.pagination
1-33
dc.journal.pais
Países Bajos

dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Rodríguez Ruiz, Andrea Carolina. Universidad Nacional de Córdoba. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos y Química Aplicada. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos y Química Aplicada; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mufari, Jesica Romina. Universidad Nacional de Córdoba. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos y Química Aplicada. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos y Química Aplicada; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Labuckas, Diana Ondina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bodoira, Romina Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Maestri, Damian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Velez, Alexis. Universidad Nacional de Córdoba. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos y Química Aplicada. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos y Química Aplicada; Argentina
dc.journal.title
Innovative Food Science & Emerging Technologies

dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S1466856424000249
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.ifset.2024.103585
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