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Evento

Effects of a microbial consortium on tomato (solanum lycopersicum) growth and yield: Studies in different cultivation systems

Cejas, Leonardo GabrielIcon ; Guiñazu, Lorena BelenIcon ; Andrés, Javier Alberto; Rovera, Marisa; Torres, Adriana MabelIcon ; Pastor, Nicolás AlejandroIcon
Tipo del evento: Reunión
Nombre del evento: XLII Reunión Científica Anual de la Sociedad de Biología de Cuyo
Fecha del evento: 12/12/2024
Institución Organizadora: Sociedad de Biología de Cuyo;
Título del Libro: Libro de Resúmenes XLII Reunión Científica Anual de la Sociedad de Biología de Cuyo
Editorial: Sociedad de Biología de Cuyo
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Biología Celular, Microbiología

Resumen

A plant biostimulant has been defined as a fertilizing product applied to plants with the aim of modulating their physiological functions and thus improving crop productivity, nutrient use efficiency, products quality and stress tolerance. Plant biostimulants, according to this definition, include various substances with bioactive properties as well as plant growth-promoting microorganisms such as Trichoderma and plant growth-promoting rhizobacteria (PGPR). Plant biostimulants based on microbial consortia may include bacteria from different species, while others may include both beneficial bacteria and fungi with diverse mechanisms of action to provide a broad spectrum of benefits to plants. Thus, the objective of this work was to analyze the potential of a consortium based on Trichoderma harzianum ITEM 3636 + Pseudomonas putida PCI2 to promote tomato growth under different field conditions.
Palabras clave: MICROBIAL CONSORTIUM , TOMATO , YIELD , FIELD ASSAYS
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/253716
URL: https://sbcuyo.org.ar/wp-content/uploads/2024/12/Libro-de-Resumenes-2024-1.pdf
Colecciones
Eventos (IMICO)
Eventos de INSTITUTO DE INVESTIGACION EN MICOLOGIA Y MICOTOXICOLOGIA
Citación
Effects of a microbial consortium on tomato (solanum lycopersicum) growth and yield: Studies in different cultivation systems; XLII Reunión Científica Anual de la Sociedad de Biología de Cuyo; San Luis; Argentina; 2024; 5-5
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