Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Figlas, Norma Débora  
dc.contributor.author
Gonzalez Matute, Ramiro  
dc.contributor.author
Curvetto, Nestor Raul  
dc.date.available
2017-09-26T20:03:34Z  
dc.date.issued
2016-08  
dc.identifier.citation
Figlas, Norma Débora; Gonzalez Matute, Ramiro; Curvetto, Nestor Raul; Sunflower seed hull: Its value as a broad mushroom substrate; Wiley; Journal Of Food Processing And Preservation; 1; 1002; 8-2016; 1-7  
dc.identifier.issn
0145-8892  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/25163  
dc.description.abstract
Sunflower (Heliantus annus) seed hull (SSH), an abundant and cheap lignocellulosicresidue from edible oil-seed industries, was evaluated as an alternative substrate formushroom cultivation. Different edible and medicinal mushroom species were grownsuccessfully, bringing a positive use of material that could be problematic for disposal.In this review we display different studies that linked the SSH with mushroom productionand other derivations of its use as mushroom substrate.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Sunflower Seed Hulls  
dc.subject
Mushroom Cultivation  
dc.subject
Recycle of Agroindustrial Residues  
dc.subject
Mushroom Substrate  
dc.subject.classification
Bioquímica y Biología Molecular  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Sunflower seed hull: Its value as a broad mushroom substrate  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-09-19T14:41:25Z  
dc.journal.volume
1  
dc.journal.number
1002  
dc.journal.pagination
1-7  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Figlas, Norma Débora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Centro de Recursos Naturales Renovables de la Zona Semiárida. Universidad Nacional del Sur. Centro de Recursos Naturales Renovables de la Zona Semiárida; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gonzalez Matute, Ramiro. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Centro de Recursos Naturales Renovables de la Zona Semiárida. Universidad Nacional del Sur. Centro de Recursos Naturales Renovables de la Zona Semiárida; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Curvetto, Nestor Raul. Universidad Nacional del Sur; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.journal.title
Journal Of Food Processing And Preservation  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.jscimedcentral.com/FoodProcessing/foodprocessing-1-1002.pdf