Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Figlas, Norma Débora
dc.contributor.author
Gonzalez Matute, Ramiro
dc.contributor.author
Curvetto, Nestor Raul
dc.date.available
2017-09-26T20:03:34Z
dc.date.issued
2016-08
dc.identifier.citation
Figlas, Norma Débora; Gonzalez Matute, Ramiro; Curvetto, Nestor Raul; Sunflower seed hull: Its value as a broad mushroom substrate; Wiley; Journal Of Food Processing And Preservation; 1; 1002; 8-2016; 1-7
dc.identifier.issn
0145-8892
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/25163
dc.description.abstract
Sunflower (Heliantus annus) seed hull (SSH), an abundant and cheap lignocellulosicresidue from edible oil-seed industries, was evaluated as an alternative substrate formushroom cultivation. Different edible and medicinal mushroom species were grownsuccessfully, bringing a positive use of material that could be problematic for disposal.In this review we display different studies that linked the SSH with mushroom productionand other derivations of its use as mushroom substrate.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Sunflower Seed Hulls
dc.subject
Mushroom Cultivation
dc.subject
Recycle of Agroindustrial Residues
dc.subject
Mushroom Substrate
dc.subject.classification
Bioquímica y Biología Molecular
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Sunflower seed hull: Its value as a broad mushroom substrate
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-09-19T14:41:25Z
dc.journal.volume
1
dc.journal.number
1002
dc.journal.pagination
1-7
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Figlas, Norma Débora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Centro de Recursos Naturales Renovables de la Zona Semiárida. Universidad Nacional del Sur. Centro de Recursos Naturales Renovables de la Zona Semiárida; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gonzalez Matute, Ramiro. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Centro de Recursos Naturales Renovables de la Zona Semiárida. Universidad Nacional del Sur. Centro de Recursos Naturales Renovables de la Zona Semiárida; Argentina
dc.description.fil
Fil: Curvetto, Nestor Raul. Universidad Nacional del Sur; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.journal.title
Journal Of Food Processing And Preservation
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.jscimedcentral.com/FoodProcessing/foodprocessing-1-1002.pdf
Archivos asociados