Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Antón, Micaela
dc.contributor.author
Aranibar Vaca, Carolina
dc.contributor.author
Dusso, Diego
dc.contributor.author
Moyano, Elizabeth Laura
dc.contributor.author
Aguirre, Alicia
dc.contributor.author
Borneo Benista, Rafael
dc.date.available
2024-12-11T18:08:14Z
dc.date.issued
2023-10
dc.identifier.citation
Antón, Micaela; Aranibar Vaca, Carolina; Dusso, Diego; Moyano, Elizabeth Laura; Aguirre, Alicia; et al.; Exploring green extraction methods to obtain polyphenols from partially defatted chia (Salvia hispanica L.) flour; Open Exploration; Exploration of Foods and Foodomics; 1; 4; 10-2023; 221-234
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/250253
dc.description.abstract
The extraction of polyphenols is commonly accomplished using conventional techniques such assolid-liquid and liquid-liquid extraction, which are associated with the use of high quantities of organicsolvents, long extraction times, and low selectivity and reproducibility. These limitations have led to thedevelopment of innovative extraction technologies. The purpose of this study was to investigate theultrasound-assisted extraction (UAE) and microwave-assisted extraction (MAE) of polyphenols frompartially defatted chia flour (PDCF).
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Open Exploration
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
CHIA FLOUR
dc.subject
ULTRASOUND-ASSISTED EXTRACTION
dc.subject
MICROWAVE-ASSITED EXTRACTION
dc.subject
PHENOLIC COMPOUNDS
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Exploring green extraction methods to obtain polyphenols from partially defatted chia (Salvia hispanica L.) flour
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-11-26T13:02:46Z
dc.journal.volume
1
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
221-234
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Antón, Micaela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aranibar Vaca, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Dusso, Diego. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Biodiversidad y Biotecnología. Grupo de Investigación en Química Analítica y Modelado Molecular; Argentina
dc.description.fil
Fil: Moyano, Elizabeth Laura. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Química Orgánica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Borneo Benista, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.journal.title
Exploration of Foods and Foodomics
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.explorationpub.com/Journals/eff/Article/101017
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.37349/eff.2023.00017
Archivos asociados