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dc.contributor.author
Antón, Micaela  
dc.contributor.author
Aranibar Vaca, Carolina  
dc.contributor.author
Dusso, Diego  
dc.contributor.author
Moyano, Elizabeth Laura  
dc.contributor.author
Aguirre, Alicia  
dc.contributor.author
Borneo Benista, Rafael  
dc.date.available
2024-12-11T18:08:14Z  
dc.date.issued
2023-10  
dc.identifier.citation
Antón, Micaela; Aranibar Vaca, Carolina; Dusso, Diego; Moyano, Elizabeth Laura; Aguirre, Alicia; et al.; Exploring green extraction methods to obtain polyphenols from partially defatted chia (Salvia hispanica L.) flour; Open Exploration; Exploration of Foods and Foodomics; 1; 4; 10-2023; 221-234  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/250253  
dc.description.abstract
The extraction of polyphenols is commonly accomplished using conventional techniques such assolid-liquid and liquid-liquid extraction, which are associated with the use of high quantities of organicsolvents, long extraction times, and low selectivity and reproducibility. These limitations have led to thedevelopment of innovative extraction technologies. The purpose of this study was to investigate theultrasound-assisted extraction (UAE) and microwave-assisted extraction (MAE) of polyphenols frompartially defatted chia flour (PDCF).  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Open Exploration  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/  
dc.subject
CHIA FLOUR  
dc.subject
ULTRASOUND-ASSISTED EXTRACTION  
dc.subject
MICROWAVE-ASSITED EXTRACTION  
dc.subject
PHENOLIC COMPOUNDS  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Exploring green extraction methods to obtain polyphenols from partially defatted chia (Salvia hispanica L.) flour  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-11-26T13:02:46Z  
dc.journal.volume
1  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
221-234  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Antón, Micaela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aranibar Vaca, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Dusso, Diego. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Biodiversidad y Biotecnología. Grupo de Investigación en Química Analítica y Modelado Molecular; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Moyano, Elizabeth Laura. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Química Orgánica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aguirre, Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Borneo Benista, Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.journal.title
Exploration of Foods and Foodomics  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.explorationpub.com/Journals/eff/Article/101017  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.37349/eff.2023.00017