Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Vero, Silvana  
dc.contributor.author
Garmendia, Gabriela  
dc.contributor.author
Cavello, Ivana Alejandra  
dc.contributor.author
Ruscasso, Maria Florencia  
dc.contributor.author
Alvarez, Angie  
dc.contributor.author
Arrarte, Eloisa  
dc.contributor.author
Gonda, Mariana  
dc.contributor.author
Martínez Silveira, Adalgisa  
dc.contributor.author
Cavalitto, Sebastian Fernando  
dc.contributor.author
Wisniewski, Michael  
dc.contributor.other
Pandey, Anita  
dc.contributor.other
Sharma, Avinash  
dc.date.available
2024-12-10T09:31:50Z  
dc.date.issued
2022  
dc.identifier.citation
Vero, Silvana; Garmendia, Gabriela; Cavello, Ivana Alejandra; Ruscasso, Maria Florencia; Alvarez, Angie; et al.; Yeasts on King George Island (Maritime Antarctica): Biodiversity and Biotechnological Applications; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2022; 1-378  
dc.identifier.isbn
9780367350161  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/249968  
dc.description.abstract
Extreme conditions for life such as low temperatures and nutrient availability, high solar irradiation, and arid conditions characterize the Antarctic and sub-Antarctic regions of our planet. Psychrophilic and psychrotolerant yeasts, however, have been frequently found in soils, in continental and marine waters, in subglacial ice, and even associated with rocks in these zones. Many studies about yeast diversity in cold regions have been published. These have been primarily based on culture methods but more recently metagenomic analyzes have also been used. Basidiomycota has been reported as the prevalent phylum. Bioprospecting studies have explored the biotechnological potential of cold-adapted yeasts. As a result, a broad range of cold-active exoenzymes have been discovered that would benefit useful food, biofuel, and detergent industries. Other biotechnological applications include their use as a source of lipids for the production of second-generation biodiesel. Moreover, their use as a source of polyunsaturated fatty acids in food nutritional supplements, and as post-harvest biocontrol agents have also been documented.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Antarctic yeasts  
dc.subject
Cold-Active Enzymes  
dc.subject
Bioremediation  
dc.subject
Biocontrol  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Naturales y Exactas  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Naturales y Exactas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Yeasts on King George Island (Maritime Antarctica): Biodiversity and Biotechnological Applications  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2023-07-07T18:43:04Z  
dc.journal.pagination
1-378  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Vero, Silvana. Universidad de la República. Facultad de Química; Uruguay  
dc.description.fil
Fil: Garmendia, Gabriela. Universidad de la República. Facultad de Química; Uruguay  
dc.description.fil
Fil: Cavello, Ivana Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ruscasso, Maria Florencia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Alvarez, Angie. Universidad de la República. Facultad de Química; Uruguay  
dc.description.fil
Fil: Arrarte, Eloisa. Universidad de la República. Facultad de Química; Uruguay  
dc.description.fil
Fil: Gonda, Mariana. Universidad de la República. Facultad de Química; Uruguay  
dc.description.fil
Fil: Martínez Silveira, Adalgisa. Universidad de la República. Facultad de Química; Uruguay  
dc.description.fil
Fil: Cavalitto, Sebastian Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Wisniewski, Michael. No especifíca;  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9780429343452-8/yeasts-king-george-island-maritime-antarctica-biodiversity-biotechnological-applications-silvana-vero-gabriela-garmendia-ivana-cavello-florencia-ruscasso-angie-alvarez-eloisa-arrarte-mariana-gonda-adalgisa-mart%C3%ADnez-silveira-sebasti%C3%A1n-cavalitto-michael-wisniewski?context=ubx&refId=e2c936e2-1399-41a1-a069-ba7e7ed6e45d  
dc.conicet.paginas
378  
dc.source.titulo
Extreme Environments