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dc.contributor.author
Pantuso, F. S.
dc.contributor.author
Tolaba, Marcela Patricia
dc.contributor.author
Aguerre, Roberto Jorge
dc.date.available
2017-09-21T20:33:42Z
dc.date.issued
2013-08
dc.identifier.citation
Pantuso, F. S.; Tolaba, Marcela Patricia; Aguerre, Roberto Jorge; 4.A BET approach to multilayer adsorption in swelling products; Elsevier; Journal of Food Engineering; 122; 8-2013; 68-71
dc.identifier.issn
0260-8774
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/24863
dc.description.abstract
An equation for multimolecular sorption is presented. It is based on the BET model with the assumption that the adsorbing surface can be divided in two regions: A region that supports only a limited number of adsorbed layers due to geometric restrictions, and another region that can adsorb an unlimited number of layers. The proposed equation is applicable to type 2 and 3 isotherms (BDDT classification), and was successfully used to fit water sorption equilibrium data of some foodstuff from literature for the water activity range 0.05?0.90, and a temperature range from 10 to 70 C.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Swelling
dc.subject
Water Adsorption
dc.subject
Porosity
dc.subject
Isotherm Shapes
dc.subject
Multilayer Adsorption
dc.subject
Free Energy of Adsorption
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
4.A BET approach to multilayer adsorption in swelling products
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-09-21T18:55:07Z
dc.journal.volume
122
dc.journal.pagination
68-71
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Ámsterdam
dc.description.fil
Fil: Pantuso, F. S.. Universidad de Morón. Facultad de Ciencias Exactas, Químicas y Naturales; Argentina. Universidad Nacional de Luján. Departamento de Tecnología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tolaba, Marcela Patricia. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aguerre, Roberto Jorge. Universidad de Morón. Facultad de Ciencias Exactas, Químicas y Naturales; Argentina. Universidad de Moron. Facultad de Agronomia y Ciencias Agroalimentarias; Argentina. Universidad Nacional de Luján. Departamento de Tecnología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Engineering
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877413004020
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2013.07.036


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