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dc.contributor.author
Gómez Lobato, María Eugenia
dc.contributor.author
Hasperué, Héctor Joaquín
dc.contributor.author
Civello, Pedro Marcos
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
dc.contributor.author
Martínez, G. A.
dc.date.available
2024-11-08T14:59:33Z
dc.date.issued
2012-09
dc.identifier.citation
Gómez Lobato, María Eugenia; Hasperué, Héctor Joaquín; Civello, Pedro Marcos; Chaves, Alicia Raquel; Martínez, G. A.; Effect of 1-MCP on the expression of chlorophyll degrading genes during senescence of broccoli (Brassica oleracea L.); Elsevier Science; Scientia Horticulturae; 144; 9-2012; 208-211
dc.identifier.issn
0304-4238
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/247685
dc.description.abstract
Degreening caused by chlorophyll degradation is the most evident visual manifestation of broccoli senescence and deterioration. In this work, the effect of 1-MCP on color change, chlorophyll degradation and expression of genes associated to chlorophyll catabolism was evaluated during postharvest storage. 1-MCP treatment markedly delayed degreening and reduction of chlorophyll content. The expression of genes encoding chlorophyllases showed different behaviors. In controls, the expression of BoCLH1 decreased during postharvest storage while that of BoCLH2 increased after 72 h and then decreased. The treatment with 1-MCP did not cause any effect on BoCLH1 but induced a higher expression of BoCLH2. A high BoPPH expression level was found in senescent broccoli florets, but the up-regulation of this gene was delayed by 1-MCP treatment. The expression of BoPaO, a gene encoding a pheophorbide a oxygenase, increased after three days and then decreased. In contrast, this expression was reduced in treated broccoli. Finally, the expression of BoRCCR decreased during senescence and the treatment with 1-MCP caused a higher decrement. These results show that postharvest 1-MCP inhibit selectively some of the genes encoding enzymes related chlorophyll catabolism.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BROCCOLI
dc.subject
POSTHARVEST
dc.subject
SENESCENCE
dc.subject
1-MCP
dc.subject.classification
Bioquímica y Biología Molecular
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Effect of 1-MCP on the expression of chlorophyll degrading genes during senescence of broccoli (Brassica oleracea L.)
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-10-09T13:00:54Z
dc.journal.volume
144
dc.journal.pagination
208-211
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Gómez Lobato, María Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Hasperué, Héctor Joaquín. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Civello, Pedro Marcos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martínez, G. A.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina
dc.journal.title
Scientia Horticulturae
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0304423812003445
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