Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Olivera, Daniela Flavia  
dc.contributor.author
Bambicha, Ruth Rosana del Valle  
dc.contributor.author
Laporte, Gladys Mabel  
dc.contributor.author
Coll Cárdenas, Fernanda Josefina  
dc.contributor.author
Mestorino, Olga Nora  
dc.date.available
2017-09-15T17:02:24Z  
dc.date.issued
2013-07  
dc.identifier.citation
Olivera, Daniela Flavia; Bambicha, Ruth Rosana del Valle; Laporte, Gladys Mabel; Coll Cárdenas, Fernanda Josefina; Mestorino, Olga Nora; Kinetics of colour and texture changes of beef during storage; Association of Food Scientists and Technologists of India; Journal of Food Science and Technology; 50; 4; 7-2013; 821-825  
dc.identifier.issn
0022-1155  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/24381  
dc.description.abstract
The influence of the packaging films, aerobic and vacuum conditions, and refrigeration storage temperature (0, 4 and 10 °C) on colour and texture of raw meat were studied during a 2-week storage period in order to analyze kinetics of colour and texture changes. The rate of redness decrease was most noticeable at the highest storage temperature and aerobic conditions and these changes were well described by the first-order reaction. Texture parameter reflected a progressive softening during storage for both films. Decrease on shear force of raw beef during storage followed a first-order kinetic model. Temperature dependence of colour and texture change was adequately modelled with the Arrhenius equation.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Association of Food Scientists and Technologists of India  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Shelf Life  
dc.subject
Maximum Shear Force  
dc.subject
Storage Temperature  
dc.subject
Packaging Films  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Kinetics of colour and texture changes of beef during storage  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-09-14T13:55:57Z  
dc.journal.volume
50  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
821-825  
dc.journal.pais
India  
dc.journal.ciudad
Mysore  
dc.description.fil
Fil: Olivera, Daniela Flavia. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bambicha, Ruth Rosana del Valle. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Laporte, Gladys Mabel. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Coll Cárdenas, Fernanda Josefina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mestorino, Olga Nora. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s13197-012-0885-7  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs13197-012-0885-7  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3671049/