Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Vélez, María Ayelén
dc.contributor.author
Wolf, Irma Veronica
dc.contributor.author
Zeiter, Agustin Leo
dc.contributor.author
Caballero, María Soledad
dc.contributor.author
Spotti, María Julia
dc.contributor.author
Cuffia, Facundo
dc.contributor.author
Perotti, Maria Cristina
dc.date.available
2024-08-27T15:05:31Z
dc.date.issued
2024-04
dc.identifier.citation
Vélez, María Ayelén; Wolf, Irma Veronica; Zeiter, Agustin Leo; Caballero, María Soledad; Spotti, María Julia; et al.; Conjugated linoleic acid‐enriched yoghurts development through homogenization: Study of fatty acids, volatile compounds profiles and physicochemical, rheological and sensory properties; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 77; 3; 4-2024; 862-873
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/243196
dc.description.abstract
Conjugated linoleic acid (CLA) is recognised for its health benefits: anticancer, antiinflamatory and antiatherogenic effects have been reported. CLA enriched yoghurts were developed through homogenization at two levels (H1 and H2 with 40 and 80 mg CLA/100 g of yoghurt, respectively) with a view to creating functional foods. CLA modified the volatile profile in a positive way: higher levels of diacetyl and ethyl butanoate and lower values of 2-hexanone and 2-heptanone, ethanol and certain acids were recorded. Yoghurts presented similar microstructure, but H1 showed higher consistency and lower pseudoplastic behaviour; meanwhile H2 presented less syneresis. All products had high acceptability.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
dairy quality
dc.subject
Check-all-that-apply analysis
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Conjugated linoleic acid‐enriched yoghurts development through homogenization: Study of fatty acids, volatile compounds profiles and physicochemical, rheological and sensory properties
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-08-26T10:59:30Z
dc.journal.volume
77
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
862-873
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Vélez, María Ayelén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Wolf, Irma Veronica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zeiter, Agustin Leo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Caballero, María Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Spotti, María Julia. University Aarhus; Dinamarca
dc.description.fil
Fil: Cuffia, Facundo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Perotti, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.13068
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1111/1471-0307.13068
Archivos asociados