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dc.contributor.author
Vélez, María Ayelén  
dc.contributor.author
Wolf, Irma Veronica  
dc.contributor.author
Zeiter, Agustin Leo  
dc.contributor.author
Caballero Reinhardt, María Soledad  
dc.contributor.author
Spotti, María Julia  
dc.contributor.author
Cuffia, Facundo  
dc.contributor.author
Perotti, Maria Cristina  
dc.date.available
2024-08-27T15:05:31Z  
dc.date.issued
2024-04  
dc.identifier.citation
Vélez, María Ayelén; Wolf, Irma Veronica; Zeiter, Agustin Leo; Caballero Reinhardt, María Soledad; Spotti, María Julia; et al.; Conjugated linoleic acid‐enriched yoghurts development through homogenization: Study of fatty acids, volatile compounds profiles and physicochemical, rheological and sensory properties; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 77; 3; 4-2024; 862-873  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/243196  
dc.description.abstract
Conjugated linoleic acid (CLA) is recognised for its health benefits: anticancer, antiinflamatory and antiatherogenic effects have been reported. CLA enriched yoghurts were developed through homogenization at two levels (H1 and H2 with 40 and 80 mg CLA/100 g of yoghurt, respectively) with a view to creating functional foods. CLA modified the volatile profile in a positive way: higher levels of diacetyl and ethyl butanoate and lower values of 2-hexanone and 2-heptanone, ethanol and certain acids were recorded. Yoghurts presented similar microstructure, but H1 showed higher consistency and lower pseudoplastic behaviour; meanwhile H2 presented less syneresis. All products had high acceptability.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
dairy quality  
dc.subject
Check-all-that-apply analysis  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Conjugated linoleic acid‐enriched yoghurts development through homogenization: Study of fatty acids, volatile compounds profiles and physicochemical, rheological and sensory properties  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-08-26T10:59:30Z  
dc.journal.volume
77  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
862-873  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Vélez, María Ayelén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Wolf, Irma Veronica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zeiter, Agustin Leo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Caballero Reinhardt, María Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Spotti, María Julia. University Aarhus; Dinamarca  
dc.description.fil
Fil: Cuffia, Facundo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Perotti, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.13068  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1111/1471-0307.13068