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dc.contributor.author
Barrera, Gabriela
dc.contributor.author
Leon, Alberto Edel
dc.contributor.author
Ribotta, Pablo Daniel
dc.date.available
2024-07-29T13:51:32Z
dc.date.issued
2012-10
dc.identifier.citation
Barrera, Gabriela; Leon, Alberto Edel; Ribotta, Pablo Daniel; Effect of damaged starch on wheat starch thermal behavior; Wiley VCH Verlag; Starch/starke; 64; 10; 10-2012; 786-793
dc.identifier.issn
0038-9056
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/241137
dc.description.abstract
The influence of damaged starch (DS) on gelatinization and retrogradation wheat starch properties was investigated. Samples with different content of DS were obtained and evaluated. DSC was used for monitoring the changes in thermal behavior of the starch samples at different water amounts. Starch thermal transitions were affected simultaneously by DS content and water content. The Flory Huggins parameters were modified by DS. A significant raise in the T8m, and x1–2, and a decrease in DHu was recorded. The AP retrogradation kinetics was evaluated by Avrami model. A significant increase of the AP crystallization rate was observed when DS increased. The results demonstrated the importance of the presence of physically damaged granules on wheat starch properties.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley VCH Verlag
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
DAMAGED STARCH
dc.subject
GELATINIZATION
dc.subject
RETROGRADATION
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Effect of damaged starch on wheat starch thermal behavior
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-07-26T13:56:33Z
dc.journal.volume
64
dc.journal.number
10
dc.journal.pagination
786-793
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Weinheim
dc.description.fil
Fil: Barrera, Gabriela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Leon, Alberto Edel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ribotta, Pablo Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.journal.title
Starch/starke
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/star.201200022
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