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dc.contributor.author
Costa, María Lucía  
dc.contributor.author
Civello, Pedro Marcos  
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel  
dc.contributor.author
Martínez, Gustavo A.  
dc.date.available
2024-07-23T12:57:38Z  
dc.date.issued
2005-02  
dc.identifier.citation
Costa, María Lucía; Civello, Pedro Marcos; Chaves, Alicia Raquel; Martínez, Gustavo A.; Effect of ethephon and 6-benzylaminopurine on chlorophyll degrading enzymes and a peroxidase-linked chlorophyll bleaching during post-harvest senescence of broccoli (Brassica oleracea L.) at 20°C; Elsevier Science; Postharvest Biology and Technology; 35; 2; 2-2005; 191-199  
dc.identifier.issn
0925-5214  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/240657  
dc.description.abstract
Effects of ethephon and 6-benzylaminopurine (BAP) treatments on enzyme degrading enzymes and a peroxidase-linked chlorophyll bleaching were investigated in broccoli (Brassica oleracea L.) florets. The florets were dipped in solutions containing either BAP or ethephon and then incubated in darkness at 20 ◦C. The hue angle values and chlorophyll contents of ethephontreated florets declined the most of the five-day experiment. In contrast, hue angle and chlorophyll content declined the least in BAP-treated florets. Pheophytin levels increased the most in ethephon-treated florets and the least in BAP-treated florets. Chlorophyllase, Mg-dechelatase, and peroxidase-linked chlorophyll bleaching increased over the five days in control (untreated) florets. Ethephon treatment enhanced chlorophyllase, Mg-dechelatase, and peroxidase-linked chlorophyll bleaching levels as compared with control. BAP treatment reduced chlorophyllase, Mg-dechelatase, and peroxidase-linked chlorophyll bleaching levels. It was concluded that the activities of chlorophyllase, Mg-dechelatase, and peroxidase-linked chlorophyll bleaching could be regulated by external application of either ethylene (applied as ethephon) or a cytokinin (applied as BAP). In the case of ethephon treatment, accelerated rates of chlorophyll degradation were found and in the case of BAP-treatment, reduced rates of chlorophyll degradation were found.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BROCCOLI  
dc.subject
CHLOROPHYLL DEGRADATION  
dc.subject
ETHEPHON  
dc.subject
BAP  
dc.subject.classification
Ingeniería Química  
dc.subject.classification
Ingeniería Química  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Effect of ethephon and 6-benzylaminopurine on chlorophyll degrading enzymes and a peroxidase-linked chlorophyll bleaching during post-harvest senescence of broccoli (Brassica oleracea L.) at 20°C  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-07-10T14:24:11Z  
dc.journal.volume
35  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
191-199  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Costa, María Lucía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Civello, Pedro Marcos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martínez, Gustavo A.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.journal.title
Postharvest Biology and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0925521404002030  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.postharvbio.2004.07.007