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dc.contributor.author
Di Giogio, Luciana
dc.contributor.author
Marcantonio, Matias Alejandro
dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo
dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi
dc.contributor.other
Sreekala, M. S.
dc.contributor.other
Goda, Koichi
dc.date.available
2024-07-10T15:39:58Z
dc.date.issued
2023
dc.identifier.citation
Di Giogio, Luciana; Marcantonio, Matias Alejandro; Salgado, Pablo Rodrigo; Mauri, Adriana Noemi; Isolation, characterization, and industrial processing of soybean proteins; Elsevier; 2023; 557-575
dc.identifier.isbn
978-0-323-99853-6
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/239510
dc.description.abstract
Soybean (Glycine max (L)) is a specie of legume rich in both high-quality protein and edible oil, that is widely cultivated around the world. Soy proteins are the primary supply of plant-based proteins due to their crop development, high content in the seed, nutritional quality, health-benefiting and versatility in developing food products.This chapter initially discusses the agronomic characteristics, geographic distribution, and economic importance of soybean cultivation and the main chemical components of the seed. Then it focuses on the processes for obtaining protein-enriched products: flours, concentrates and isolates from soybean oilseed cake as an economical and sustainable alternative within the framework of a circular economy; and on the analysis of the structural, functional, and nutritional characteristics of soybean proteins. And it ends by analyzing the main fields of application of soybean proteins as food ingredients, as bioplastics and as bioactive peptides source.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Soybean composition
dc.subject
Soybean industrialization
dc.subject
Soy protein isolation
dc.subject
Soy proteins concentrates and isolates
dc.subject
Glycinin and β-conglycinin,
dc.subject
Protein functional properties
dc.subject
Soy bioactive peptides,
dc.subject
Soy bioplastics
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Isolation, characterization, and industrial processing of soybean proteins
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2024-05-07T13:38:44Z
dc.journal.pagination
557-575
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.description.fil
Fil: Di Giogio, Luciana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Marcantonio, Matias Alejandro. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780323998536000188
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/B978-0-323-99853-6.00018-8
dc.conicet.paginas
682
dc.source.titulo
Handbook of Natural Polymers: Sources, Synthesis, and Characterization
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