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dc.contributor.author
Darré, Magalí
dc.contributor.author
Zaro, Maria Jose
dc.contributor.author
Guijarro Fuertes, Michelle Estefanía
dc.contributor.author
Careri, Eva Iliana Ludmila
dc.contributor.author
Concellón, Analía
dc.date.available
2024-07-08T15:46:39Z
dc.date.issued
2024-06
dc.identifier.citation
Darré, Magalí; Zaro, Maria Jose; Guijarro Fuertes, Michelle Estefanía; Careri, Eva Iliana Ludmila; Concellón, Analía; Melatonin Combined with Wax Treatment Enhances Tolerance to Chilling Injury in Red Bell Pepper; Multidisciplinary Digital Publishing Institute; Metabolites; 14; 6; 6-2024; 1-15
dc.identifier.issn
2218-1989
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/239365
dc.description.abstract
Bell peppers (Capsicum annuum L.) are prone to chilling injury (CI) when stored at temperatures below 7 °C. Melatonin, a natural plant regulator, plays a critical role in defending against different pre- and post-harvest abiotic stresses, including those associated with cold storage. This study aimed to assess the effects of applying exogenous melatonin alone and in combination with a commercial wax on the CI tolerance, postharvest life, and potential biomarker search of red bell peppers. In the initial experiment, the effective melatonin concentration to reduce CI effects was determined. Peppers were sprayed with either distilled water (control) or a melatonin aqueous solution (M100 = 100 μM or M500 = 500 μM) and then stored for 33 d at 4 °C, followed by 2 d at 20 °C. The M500 treatment proved to be more effective in reducing fruit CI incidence (superficial scalds) and metabolic rate, while weight loss, softening, and color were comparable to the control. A second experiment assessed the potential synergistic effects of a combined melatonin and commercial wax treatment on pepper CI and quality. Fruits were sprayed with distilled water (control), melatonin (M500), commercial wax (Wax), or the combined treatment (Wax + M500) and stored for 28 d at 4 °C, followed by 2 d at 20 °C. The Wax + M500 was the most effective in significantly reducing the incidence of fruit CI symptoms and calyx fungal infection. Furthermore, this combined treatment enhanced fruit weight loss prevention compared with individual melatonin or wax treatment. Also, Wax + M500-treated peppers exhibited notable proline accumulation, indicative of a metabolic response counteracting the cold effects, resulting in better fruit stress acclimation. This treatment also preserved the peppers’ color and antioxidant capacity. In summary, these findings highlight the suitability of applying a combined Wax + M500 treatment as a highly effective strategy to enhance the CI tolerance of peppers and extend their postharvest life.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Multidisciplinary Digital Publishing Institute
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Antioxidant
dc.subject
Proline
dc.subject
melatonin
dc.subject
Quality
dc.subject
Capsicum annuum L.
dc.subject.classification
Horticultura, Viticultura
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Melatonin Combined with Wax Treatment Enhances Tolerance to Chilling Injury in Red Bell Pepper
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-07-04T11:36:27Z
dc.journal.volume
14
dc.journal.number
6
dc.journal.pagination
1-15
dc.journal.pais
Suiza
dc.description.fil
Fil: Darré, Magalí. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zaro, Maria Jose. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Guijarro Fuertes, Michelle Estefanía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Careri, Eva Iliana Ludmila. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Metabolites
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/2218-1989/14/6/330
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3390/metabo14060330
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