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dc.contributor.author
Fenoglio, Cecilia Lorena  
dc.contributor.author
Vierling, Noelia  
dc.contributor.author
Manzo, Ricardo Martín  
dc.contributor.author
Ceruti, Roberto Julio  
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian  
dc.contributor.author
Mammarella, Enrique José  
dc.date.available
2017-09-07T20:11:16Z  
dc.date.issued
2016-04  
dc.identifier.citation
Fenoglio, Cecilia Lorena; Vierling, Noelia; Manzo, Ricardo Martín; Ceruti, Roberto Julio; Sihufe, Guillermo Adrian; et al.; Whey protein hydrolysis with free and immobilized Alcalase®: effects of operating parameters on the modulation of peptide profiles obtained; Science Alert; American Journal of Food Technology; 11; 4; 4-2016; 152-158  
dc.identifier.issn
1557-4571  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/23809  
dc.description.abstract
In this work, the effects of operating parameters on the modulation of peptide profiles obtained during enzymatic hydrolysis of whey protein concentrates (WPC) with a commercial enzyme (Alcalase 2.4L AF) were analyzed. Hydrolyzates of WPC were obtained working with free and immobilized enzyme and evaluating different operating conditions (initial substrate concentrations, time, temperature and pH). Characteristics of hydrolyzates obtained were evaluated by the hydrolysis degree obtained (DH) and the peptide profile by RP-HPLC. Moreover, a quantitative descriptive sensory analysis was performed to compare different preparations of commercial desserts prepared using as ingredients milk, WPC and WPC hydrolyzates. The DH values increased very quickly during the first 10 min. followed by a slow increase up to 25 min. For the range of conditions tested, we proposed to operate at temperatures close to 50˚C, pH between 8 and 9 and initial substrate concentration from 7% as good reactions conditions. Finally, whey protein hydrolyzates obtained with Alcalase showed very interesting sensorial characteristics to be incorporated in desserts commercial preparations.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Science Alert  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Milk Proteins  
dc.subject
Wpc  
dc.subject
Enzymatic Hydrolysis  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Whey protein hydrolysis with free and immobilized Alcalase®: effects of operating parameters on the modulation of peptide profiles obtained  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-09-01T18:23:23Z  
dc.journal.volume
11  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
152-158  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Fenoglio, Cecilia Lorena. Universidad Nacional del Litoral; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vierling, Noelia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Manzo, Ricardo Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ceruti, Roberto Julio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mammarella, Enrique José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.journal.title
American Journal of Food Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://scialert.net/eboard.php?issn=1557-4571  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3923/ajft.2016.152.158