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dc.contributor.author
Locatelli, Daniela Ana
dc.contributor.author
Altamirano, Jorgelina Cecilia
dc.contributor.author
Luco, Juan Maria
dc.contributor.author
Norlin, Rikard
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz
dc.date.available
2017-09-07T18:40:08Z
dc.date.issued
2014-02-15
dc.identifier.citation
Locatelli, Daniela Ana; Altamirano, Jorgelina Cecilia; Luco, Juan Maria; Norlin, Rikard; Camargo, Alejandra Beatriz; Solid phase microextraction coupled to liquid chromatography: Analysis of organosulfur compounds avoiding artifacts formation; Elsevier; Food Chemistry; 157; 15-2-2014; 199-204
dc.identifier.issn
0308-8146
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/23789
dc.description.abstract
This work proposes the novel application of a microextraction technique, solid phase microextraction (SPME), coupled to liquid chromatography with UV detection (HPLC?UV) for the analysis of organosulfur compounds (OSCs) in garlic samples. Additionally, a comparative study of OSCs profiles obtained by SPME coupled to HPLC?UV and gas chromatography with flame photometric detector (GC?FPD), respectively; was carried out. This study provided complementary evidence about OSCs?s lability and ??artifacts?? formation during the analytical process. Raw, cooked and distilled garlic samples were considered. The target analytes were diallyl disulphide (DADS), diallyl sulphide (DAS), diallyl trisulphide (DATS), allicin, 3-vinyl- 4H-1,3-dithiin (3-VD), 2-vinyl-4H-1,2-dithiin (2-VD) and (E)- and (Z)-ajoene, which are the most important OSCs with biological activities present in raw and processed garlic. The coupling of SPME and HPLC showed to be reliable, fast, sensible and selective methodology for OSCs analysis.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Artifacts Spme
dc.subject
Garlic Organosulphur Compounds
dc.subject
Gc
dc.subject
Hplc
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Solid phase microextraction coupled to liquid chromatography: Analysis of organosulfur compounds avoiding artifacts formation
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-07-13T18:15:23Z
dc.journal.volume
157
dc.journal.pagination
199-204
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Locatelli, Daniela Ana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Altamirano, Jorgelina Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales. Provincia de Mendoza. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales. Universidad Nacional de Cuyo. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Luco, Juan Maria. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química Bioquímica y Farmacia, ; Argentina
dc.description.fil
Fil: Norlin, Rikard. Swedish defence research agency; Suecia
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina
dc.journal.title
Food Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2014.02.010
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814614001769
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