Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Munekata, Paulo E. S.
dc.contributor.author
Dominguez, Ruben
dc.contributor.author
Pateiro, Miriam
dc.contributor.author
Andres, Silvina Cecilia
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Santos, Eva Maria
dc.contributor.author
Fraqueza, Maria João
dc.contributor.author
Campagnol, Paulo Cesar
dc.contributor.author
Lorenzo, José Manuel
dc.contributor.other
Lorenzo, José Manuel
dc.date.available
2024-05-28T12:10:44Z
dc.date.issued
2022
dc.identifier.citation
Munekata, Paulo E. S.; Dominguez, Ruben; Pateiro, Miriam; Andres, Silvina Cecilia; Santos, Eva Maria; et al.; Meat and meat products: animal species, products, processing, quality, and shelf life: an Interdisciplinary Assessment Of Current Status And Future Directions; Elsevier; 1; 2022; 45-76
dc.identifier.isbn
9780323858380
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/236239
dc.description.abstract
Meat and meat products are important source of nutrients. The worldwide consumption of meat and meat products is supported by the high protein content, presence of all essential amino acids, minerals (particularly iron and zinc), and B vitamins (Bohrer, 2017). Particularly for meat products, fat is an important intrinsic component with major technological value (structure, texture, flavor development, and juiciness, for instance) (Domínguez et al., 2021). Fresh meat is a fast perishable food that has been a long history of been processed for consumption in future moments. Ancient methods of meat products involved basic and few steps such as salting and drying of meat cuts and the mincing and stuffing into natural casings from the intestine of animals that originated the traditional dry-cured hams and sausages
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
MEAT
dc.subject
REPLACERS
dc.subject
NUTRITION
dc.subject
HEALTH
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Meat and meat products: animal species, products, processing, quality, and shelf life: an Interdisciplinary Assessment Of Current Status And Future Directions
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2024-05-07T13:41:01Z
dc.journal.volume
1
dc.journal.pagination
45-76
dc.journal.pais
Reino Unido
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Cambridge
dc.description.fil
Fil: Munekata, Paulo E. S.. Fundación Centro Tecnolóxico Da Carne; España
dc.description.fil
Fil: Dominguez, Ruben. Fundación Centro Tecnolóxico Da Carne; España
dc.description.fil
Fil: Pateiro, Miriam. Fundación Centro Tecnolóxico Da Carne; España
dc.description.fil
Fil: Andres, Silvina Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Santos, Eva Maria. Universidad Autónoma del Estado de Hidalgo; México
dc.description.fil
Fil: Fraqueza, Maria João. Universidade Nova de Lisboa; Portugal
dc.description.fil
Fil: Campagnol, Paulo Cesar. Universidade Federal de Santa Maria; Brasil
dc.description.fil
Fil: Lorenzo, José Manuel. Universidad de Vigo; España. Fundación Centro Tecnolóxico Da Carne; España
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://shop.elsevier.com/books/meat-and-meat-replacements/meiselman/978-0-323-85838-0
dc.conicet.paginas
422
dc.source.titulo
Meat and meat replacements: An Interdisciplinary Assessment of Current Status and Future Directions
Archivos asociados