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dc.contributor.author
Arballo, Javier Ramiro

dc.contributor.author
Campañone, Laura Analia

dc.contributor.other
Jafari, Seid Mahdi
dc.date.available
2024-04-04T14:19:29Z
dc.date.issued
2023
dc.identifier.citation
Arballo, Javier Ramiro; Campañone, Laura Analia; Application of microwave processing in the food industry; Woodhead Publishing; 6; 7; 2023; 165-226
dc.identifier.isbn
9780128221075
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/231975
dc.description.abstract
The osmotic dehydration (OD) method is widely used for the partial removal of water from fruits and vegetables by immersion in hypertonic (osmotic) solution of sugars, polyalcohols and / or salts. Despite the reduction of the moisture content of the food favored by the process (OD), the final water activity is still very high and additional processes being necessary, such as microwave drying (MWD). In this chapter, the mechanisms for energy, mass and momentum transfer involved in osmotic and microwave dehydration processes will be analyzed. Microscopic balances of mass and energy will be raised with varying degrees of precision and description. For the first stage of dehydration by impregnation, diffusive mechanisms will be explained, as well as more complete models such as the Spiazzi-Mascheroni osmotic-diffusional model. In turn, for microwave dehydration process, energy and mass balances will be considered; internal heat generation due to the interaction of food with electromagnetic energy will be described. Mass transfer during microwave dehydration will be addressed considering the mechanistic approach. Finally, the predictions of the different models will be shown and their validation will be carried out with experimental results of osmodehydrated fruits obtained in our laboratory.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Woodhead Publishing
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
MICROWAVE
dc.subject
APPLICATIONS
dc.subject
FOOD
dc.subject
MATHEMATICAL MODELS
dc.subject
PRETREATMENTS
dc.subject
POROUS MEDIA
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Application of microwave processing in the food industry
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2024-04-04T13:17:52Z
dc.journal.volume
6
dc.journal.number
7
dc.journal.pagination
165-226
dc.journal.pais
Estados Unidos

dc.description.fil
Fil: Arballo, Javier Ramiro. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Campañone, Laura Analia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-822107-5.00012-X
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B978012822107500012X
dc.conicet.paginas
480
dc.source.titulo
Emerging thermal processes in the food industry
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