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dc.contributor.author
Suárez Mackeprang, María
dc.contributor.author
Yommi, Alejandra Karina
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dc.contributor.author
Goyeneche, Rosario
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dc.contributor.author
Pereyra, María Alejandra
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dc.contributor.author
Di Scala, Karina Cecilia
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dc.date.available
2024-03-25T12:56:20Z
dc.date.issued
2024-04
dc.identifier.citation
Suárez Mackeprang, María; Yommi, Alejandra Karina; Goyeneche, Rosario; Pereyra, María Alejandra; Di Scala, Karina Cecilia; Ready-to-eat snacks from microwave dried red radishes: Quality parameters and drying kinetics; Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Latin American Applied Research; 54; 2; 4-2024; 1-7
dc.identifier.issn
0327-0793
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/231427
dc.description.abstract
The microwave drying (MWD) of red radish slices was investigated from 90-450 W. Experimental drying curves were simulated using the Midilli–Kucuk model by means of a generalized curve. Quality of final product (color, antioxidant capacity, total polyphenols, flavonoids and ascorbic acid contents) were evaluated. High power level increased the mass transfer and the effective moisture diffusivities and shortened the drying time up to 70.73 %. Antioxidant capacity, total phenolic and total flavonoids content were found to be in the range of 0.559-1.475 mg/ g DW, 1.88-3.00 mg/g DW and 13.44-20.68 mg/g DW, respectively. Energy consumption and drying efficiency of the drying process were found to be in the range of 3.20-5.25 kWh/kg and 11.62-18.47 %, respectively.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
DEHYDRATION TECHNOLOGY
dc.subject
DRYING KINETICS MODELLING
dc.subject
ANTIOXIDANTS
dc.subject
FUNCTIONAL FOODS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
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dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
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dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
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dc.title
Ready-to-eat snacks from microwave dried red radishes: Quality parameters and drying kinetics
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-03-19T14:25:56Z
dc.identifier.eissn
1851-8796
dc.journal.volume
54
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
1-7
dc.journal.pais
Argentina
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dc.description.fil
Fil: Suárez Mackeprang, María. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Yommi, Alejandra Karina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Goyeneche, Rosario. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química. Grupo de Investigación en Ingeniería en Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pereyra, María Alejandra. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Di Scala, Karina Cecilia. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química. Grupo de Investigación en Ingeniería en Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina
dc.journal.title
Latin American Applied Research
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dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://laar.plapiqui.edu.ar/OJS/index.php/laar
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.52292/j.laar.2024.1041
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