Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Suárez Mackeprang, María  
dc.contributor.author
Yommi, Alejandra Karina  
dc.contributor.author
Goyeneche, Rosario  
dc.contributor.author
Pereyra, María Alejandra  
dc.contributor.author
Di Scala, Karina Cecilia  
dc.date.available
2024-03-25T12:56:20Z  
dc.date.issued
2024-04  
dc.identifier.citation
Suárez Mackeprang, María; Yommi, Alejandra Karina; Goyeneche, Rosario; Pereyra, María Alejandra; Di Scala, Karina Cecilia; Ready-to-eat snacks from microwave dried red radishes: Quality parameters and drying kinetics; Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Latin American Applied Research; 54; 2; 4-2024; 1-7  
dc.identifier.issn
0327-0793  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/231427  
dc.description.abstract
The microwave drying (MWD) of red radish slices was investigated from 90-450 W. Experimental drying curves were simulated using the Midilli–Kucuk model by means of a generalized curve. Quality of final product (color, antioxidant capacity, total polyphenols, flavonoids and ascorbic acid contents) were evaluated. High power level increased the mass transfer and the effective moisture diffusivities and shortened the drying time up to 70.73 %. Antioxidant capacity, total phenolic and total flavonoids content were found to be in the range of 0.559-1.475 mg/ g DW, 1.88-3.00 mg/g DW and 13.44-20.68 mg/g DW, respectively. Energy consumption and drying efficiency of the drying process were found to be in the range of 3.20-5.25 kWh/kg and 11.62-18.47 %, respectively.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
DEHYDRATION TECHNOLOGY  
dc.subject
DRYING KINETICS MODELLING  
dc.subject
ANTIOXIDANTS  
dc.subject
FUNCTIONAL FOODS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Ready-to-eat snacks from microwave dried red radishes: Quality parameters and drying kinetics  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-03-19T14:25:56Z  
dc.identifier.eissn
1851-8796  
dc.journal.volume
54  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
1-7  
dc.journal.pais
Argentina  
dc.description.fil
Fil: Suárez Mackeprang, María. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Yommi, Alejandra Karina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Goyeneche, Rosario. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química. Grupo de Investigación en Ingeniería en Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pereyra, María Alejandra. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Di Scala, Karina Cecilia. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química. Grupo de Investigación en Ingeniería en Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina  
dc.journal.title
Latin American Applied Research  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://laar.plapiqui.edu.ar/OJS/index.php/laar  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.52292/j.laar.2024.1041