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dc.contributor.author
Locatelli, Daniela Ana
dc.contributor.author
Altamirano, Jorgelina Cecilia
dc.contributor.author
González, Roxana Elizabeth
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz
dc.date.available
2017-08-25T19:37:01Z
dc.date.issued
2015-05-14
dc.identifier.citation
Locatelli, Daniela Ana; Altamirano, Jorgelina Cecilia; González, Roxana Elizabeth; Camargo, Alejandra Beatriz; Home-cooked garlic remains a healthy food; Elsevier; Journal of functional foods; 16; 14-5-2015; 1-8
dc.identifier.issn
1756-4646
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/23018
dc.description.abstract
Numerous studies have demonstrated that garlic has many biological properties due to its phytochemicals. These components include organosulphur compounds (OSCs) such as allicin, which is a chemically unstable metabolite. The aim of this study was to evaluate whether garlic could still be considered a healthy food after home cooking procedures. For that purpose, an experimental design with two factors and three levels was used. Pre-cooking and cooking procedures were the selected factors. Allicin, ajoenes, 2-vinyl-4H-1,3-dithiin (2-VD), diallyl sulphide (DAS), diallyl disulphide (DADS) and diallyl trisulphide (DATS) were the target analytes. Samples were analyzed by high performance liquid chromatography coupled to ultraviolet detector (HPLC-UV). The results showed that it was possible to find OSCs with important biological activities after all pre-cooking and cooking treatments. This is the first study to our knowledge to investigate cooked garlic using an analytical methodology, which avoid artifacts formation
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Garlic
dc.subject
Cooking Treatments
dc.subject
Bioactive Compounds
dc.subject
Pre-Cooking Treatments
dc.subject
Oscs Profile
dc.title
Home-cooked garlic remains a healthy food
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-07-13T18:15:54Z
dc.journal.volume
16
dc.journal.pagination
1-8
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Locatelli, Daniela Ana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Altamirano, Jorgelina Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales. Provincia de Mendoza. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales. Universidad Nacional de Cuyo. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina
dc.description.fil
Fil: González, Roxana Elizabeth. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales. Provincia de Mendoza. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales. Universidad Nacional de Cuyo. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina
dc.journal.title
Journal of functional foods
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464615001851
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.jff.2015.04.012
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