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dc.contributor.author
Campos, Carmen Adriana
dc.contributor.author
Aubourg, Santiago P.
dc.contributor.author
Schelegueda, Laura Inés
dc.date.available
2024-03-07T12:07:57Z
dc.date.issued
2021
dc.identifier.citation
Campos, Carmen Adriana; Aubourg, Santiago P.; Schelegueda, Laura Inés; Use of biopreservation to improve the quality of fresh aquatic products; Elsevier; 2021; 343-369
dc.identifier.isbn
978-0-12-818572-8
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/229652
dc.description.abstract
Aquatic products are especially susceptible to both microbiological and biochemical spoilage. Therefore, preservation process must be applied immediately after capture or slaughter to assure product freshness and quality. Furthermore, consumers are currently demanding for high-quality and minimally processed products free of synthetic additives. Use of biopreservation processes is a strategy that can be applied to obtain high quality products and fulfil consumer demands. The objective of this chapter is to describe current methods and developing technologies based on different strategies of biopreservation (use of bacteriocins produced in situ or ex situ, essential oils, and plant- and seaweed-derived substrates) to control both microbial and biochemical spoilage. The benefits and limitations are also presented and discussed.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BIOPRESERVATION
dc.subject
FISH
dc.subject
NATURAL PRESERVATIVES
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Use of biopreservation to improve the quality of fresh aquatic products
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2022-09-22T00:25:20Z
dc.journal.pagination
343-369
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.description.fil
Fil: Campos, Carmen Adriana. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aubourg, Santiago P.. Instituto de Investigaciones Marinas de Vigo; España
dc.description.fil
Fil: Schelegueda, Laura Inés. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/book/9780128185728/postharvest-and-postmortem-processing-of-raw-food-materials
dc.conicet.paginas
388
dc.source.titulo
Postharvest and Postmortem Processing of Raw Food Materials
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