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dc.contributor.author
Campos, Carmen Adriana  
dc.contributor.author
Aubourg, Santiago P.  
dc.contributor.author
Schelegueda, Laura Inés  
dc.date.available
2024-03-07T12:07:57Z  
dc.date.issued
2021  
dc.identifier.citation
Campos, Carmen Adriana; Aubourg, Santiago P.; Schelegueda, Laura Inés; Use of biopreservation to improve the quality of fresh aquatic products; Elsevier; 2021; 343-369  
dc.identifier.isbn
978-0-12-818572-8  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/229652  
dc.description.abstract
Aquatic products are especially susceptible to both microbiological and biochemical spoilage. Therefore, preservation process must be applied immediately after capture or slaughter to assure product freshness and quality. Furthermore, consumers are currently demanding for high-quality and minimally processed products free of synthetic additives. Use of biopreservation processes is a strategy that can be applied to obtain high quality products and fulfil consumer demands. The objective of this chapter is to describe current methods and developing technologies based on different strategies of biopreservation (use of bacteriocins produced in situ or ex situ, essential oils, and plant- and seaweed-derived substrates) to control both microbial and biochemical spoilage. The benefits and limitations are also presented and discussed.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BIOPRESERVATION  
dc.subject
FISH  
dc.subject
NATURAL PRESERVATIVES  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Use of biopreservation to improve the quality of fresh aquatic products  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-09-22T00:25:20Z  
dc.journal.pagination
343-369  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.description.fil
Fil: Campos, Carmen Adriana. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aubourg, Santiago P.. Instituto de Investigaciones Marinas de Vigo; España  
dc.description.fil
Fil: Schelegueda, Laura Inés. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/book/9780128185728/postharvest-and-postmortem-processing-of-raw-food-materials  
dc.conicet.paginas
388  
dc.source.titulo
Postharvest and Postmortem Processing of Raw Food Materials