Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Reynoso, Agustina  
dc.contributor.author
Sautua, Francisco  
dc.contributor.author
Carmona, Marcelo Anibal  
dc.contributor.author
Chulze, Sofia Noemi  
dc.contributor.author
Palazzini, Juan Manuel  
dc.date.available
2024-02-29T17:38:54Z  
dc.date.issued
2023-01-26  
dc.identifier.citation
Reynoso, Agustina; Sautua, Francisco; Carmona, Marcelo Anibal; Chulze, Sofia Noemi; Palazzini, Juan Manuel; Tan spot of wheat: Can biological control interact with actual management practices to counteract this global disease?; Springer; European Journal of Plant Pathology; 166; 1; 26-1-2023; 27-38  
dc.identifier.issn
0929-1873  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/229004  
dc.description.abstract
Tan spot is a devastating foliar disease of wheat caused by Pyrenophora tritici-repentis, a necrotrophic ascomycete, which causes considerable yield losses worldwide. To control this disease, an integrated management plan must be implemented by the combination of different tools such as the use of wheat varieties with resistance to Tan spot, crop rotation, tillage systems, balanced fertilization and fungicide application. However, there are increasing worldwide restrictions related to the use of chemical products due to environmental and human risks, aggravated by the fact that consumers are demanding food produced in a more environmentally-friendly way. These facts encouraged producers and scientists to exploit the use of native beneficial microorganisms to control phytopathogens of wheat, that can be used as a tool to control Tan spot. This review focuses on the combination of microorganisms with different management practices to produce wheat in a more sustainable way.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
CONTROL STRATEGIES  
dc.subject
MICROORGANISMS  
dc.subject
PYRENOPHORA TRITICI-REPENTIS  
dc.subject
SUSTAINABLE WHEAT PRODUCTION  
dc.subject
TAN SPOT OF WHEAT  
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Tan spot of wheat: Can biological control interact with actual management practices to counteract this global disease?  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-02-28T09:47:26Z  
dc.journal.volume
166  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
27-38  
dc.journal.pais
Alemania  
dc.journal.ciudad
Berlin  
dc.description.fil
Fil: Reynoso, Agustina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sautua, Francisco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Producción Vegetal. Cátedra de Fitopatología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Carmona, Marcelo Anibal. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Producción Vegetal. Cátedra de Fitopatología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Chulze, Sofia Noemi. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Palazzini, Juan Manuel. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.journal.title
European Journal of Plant Pathology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1007/s10658-023-02647-6  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007/s10658-023-02647-6