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dc.contributor.author
Ramos Ramos, María Regina  
dc.contributor.author
García Londoño, Víctor Alonso  
dc.contributor.author
Borroni, Maria Virginia  
dc.contributor.author
Candal, Roberto Jorge  
dc.contributor.author
Herrera, Maria Lidia  
dc.date.available
2024-02-21T13:16:22Z  
dc.date.issued
2023-07  
dc.identifier.citation
Ramos Ramos, María Regina; García Londoño, Víctor Alonso; Borroni, Maria Virginia; Candal, Roberto Jorge; Herrera, Maria Lidia; Crystallization and polymorphic behaviors of cocoa butter alternatives: A review; Springer; Journal of the American Oil Chemists Society; 100; 10; 7-2023; 759-773  
dc.identifier.issn
0003-021X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/227767  
dc.description.abstract
Although cocoa butter (CB) has remarkable physical properties, its high price, growing difficulties, and increased consumption have been the main incentive to explore alternatives to replace or improve it. The potential of fats systems obtained from tropical butters, mixtures of them with vegetable oils, or marine fats as cocoa butter equivalent (CBE), extender (CBEx), substitute (CBS), replacer (CBR), or improver (CBI) have been deeply investigated and their physical chemical properties have been compared to those of CB. The TAGs composition of fats systems is a key factor that determines fats crystallization and polymorphic behaviors, and the suitability for an application. Fats with high concentrations of the TAGs StOSt, StOA, or StOB and low concentrations of POP compared to CB show some incompatibility with CB as analyzed by iso-solid diagrams and a more complex polymorphic behavior. The presence of low melting TAGs such as POO, StOO, and AOO also leads to significant differences in physical behavior compared to CB. In those fats systems, co-crystallization and polymorphic transitions of co-existing solid solutions were reported. A few of the studied fat systems may behave as CBE. However, most of them have potential as CBS, CBR, CBEx or CBI in confectionery products. Studies reported the relevance of fractionation and interesterification processes to modify TAGs composition and the need of finding the right processing conditions and additives to extend fats applications.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
COCOA BUTTER ALTERNATIVES  
dc.subject
MICROSTRUCTURE  
dc.subject
POLYMORPHISM  
dc.subject
RHEOLOGY  
dc.subject
SOLID FAT CONTENT  
dc.subject
TAGS COMPOSITION  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Crystallization and polymorphic behaviors of cocoa butter alternatives: A review  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-02-20T12:43:52Z  
dc.journal.volume
100  
dc.journal.number
10  
dc.journal.pagination
759-773  
dc.journal.pais
Alemania  
dc.description.fil
Fil: Ramos Ramos, María Regina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: García Londoño, Víctor Alonso. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Borroni, Maria Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Candal, Roberto Jorge. Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigación en Ingeniería Ambiental; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Herrera, Maria Lidia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología; Argentina  
dc.journal.title
Journal of the American Oil Chemists Society  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://aocs.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/aocs.12730  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/aocs.12730