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dc.contributor.author
Vénica, Claudia Inés
dc.contributor.author
Wolf, Irma Veronica
dc.contributor.author
Spotti, Maria Julia
dc.contributor.author
Capra, María Luján
dc.contributor.author
Mercanti, Diego Javier
dc.contributor.author
Perotti, Maria Cristina
dc.date.available
2024-02-21T09:45:43Z
dc.date.issued
2023-06
dc.identifier.citation
Vénica, Claudia Inés; Wolf, Irma Veronica; Spotti, Maria Julia; Capra, María Luján; Mercanti, Diego Javier; et al.; Impact of protein-providing milk ingredients on volatile compounds, microstructure, microbiology and physicochemical characteristics of yogurts; Elsevier; Food Bioscience; 53; 6-2023; 1-7
dc.identifier.issn
2212-4306
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/227706
dc.description.abstract
The impact of skim milk (SM), demineralized whey (DW), whey protein concentrate (WPC40-WPC80), isolated (WPI) and hydrolyzed (WPH) on different parameters of yogurts have been evaluated using SLB95 and Yoflex starters. Addition of whey proteins shortened the fermentation time in yogurts with the exception of WPH, which extended it and presented the highest titratable acidity. WPH increased the Lactobacillus and decreased Streptococcus population in yogurts with SLB95 starter. WPI and WPC80 increased water-holding capacity. WPI and WPC80 yogurts exhibited larger aggregates, compared to the rest ingredients, and be bigger with the SLB95 starter. The volatile compounds differ, though not greatly, among yogurts.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
FERMENTED MILKS
dc.subject
FLAVOR COMPOUNDS
dc.subject
MICROBIAL COUNTS
dc.subject
MICROSCOPY IMAGES
dc.subject
MILK PROTEINS
dc.subject
QUALITY PROPERTIES
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Impact of protein-providing milk ingredients on volatile compounds, microstructure, microbiology and physicochemical characteristics of yogurts
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-02-16T15:04:14Z
dc.journal.volume
53
dc.journal.pagination
1-7
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Vénica, Claudia Inés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Wolf, Irma Veronica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Spotti, Maria Julia. Universidad Nacional del Litoral; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina
dc.description.fil
Fil: Capra, María Luján. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mercanti, Diego Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Perotti, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.journal.title
Food Bioscience
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S2212429223002390
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.fbio.2023.102588
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