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dc.contributor.author
Vénica, Claudia Inés  
dc.contributor.author
Wolf, Irma Veronica  
dc.contributor.author
Spotti, Maria Julia  
dc.contributor.author
Capra, María Luján  
dc.contributor.author
Mercanti, Diego Javier  
dc.contributor.author
Perotti, Maria Cristina  
dc.date.available
2024-02-21T09:45:43Z  
dc.date.issued
2023-06  
dc.identifier.citation
Vénica, Claudia Inés; Wolf, Irma Veronica; Spotti, Maria Julia; Capra, María Luján; Mercanti, Diego Javier; et al.; Impact of protein-providing milk ingredients on volatile compounds, microstructure, microbiology and physicochemical characteristics of yogurts; Elsevier; Food Bioscience; 53; 6-2023; 1-7  
dc.identifier.issn
2212-4306  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/227706  
dc.description.abstract
The impact of skim milk (SM), demineralized whey (DW), whey protein concentrate (WPC40-WPC80), isolated (WPI) and hydrolyzed (WPH) on different parameters of yogurts have been evaluated using SLB95 and Yoflex starters. Addition of whey proteins shortened the fermentation time in yogurts with the exception of WPH, which extended it and presented the highest titratable acidity. WPH increased the Lactobacillus and decreased Streptococcus population in yogurts with SLB95 starter. WPI and WPC80 increased water-holding capacity. WPI and WPC80 yogurts exhibited larger aggregates, compared to the rest ingredients, and be bigger with the SLB95 starter. The volatile compounds differ, though not greatly, among yogurts.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
FERMENTED MILKS  
dc.subject
FLAVOR COMPOUNDS  
dc.subject
MICROBIAL COUNTS  
dc.subject
MICROSCOPY IMAGES  
dc.subject
MILK PROTEINS  
dc.subject
QUALITY PROPERTIES  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Impact of protein-providing milk ingredients on volatile compounds, microstructure, microbiology and physicochemical characteristics of yogurts  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-02-16T15:04:14Z  
dc.journal.volume
53  
dc.journal.pagination
1-7  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Vénica, Claudia Inés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Wolf, Irma Veronica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Spotti, Maria Julia. Universidad Nacional del Litoral; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Capra, María Luján. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mercanti, Diego Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Perotti, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.journal.title
Food Bioscience  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S2212429223002390  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.fbio.2023.102588