Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Poliero, Aimará Ayelen
dc.contributor.author
Aubone, Ines
dc.contributor.author
Amadei Enghelmayer, Marisa
dc.contributor.author
Rosso, Valeria Soledad
dc.contributor.author
Müller, P. F.
dc.contributor.author
Fuselli, Sandra Rosa
dc.contributor.author
Alonso Salces, Rosa Maria
dc.date.available
2024-01-26T15:38:16Z
dc.date.issued
2023-06-06
dc.identifier.citation
Poliero, Aimará Ayelen; Aubone, Ines; Amadei Enghelmayer, Marisa; Rosso, Valeria Soledad; Müller, P. F.; et al.; Physicochemical Characterization and Sugar Profile of Argentinian Honeys From the Phytogeographic Provinces Paranaense and Pampeana in Misiones; Austin Publishing Group; International Journal of Nutritional Sciences; 8; 6-6-2023; 1073-1073
dc.identifier.issn
2690-0173
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/225025
dc.description.abstract
The characterization of honeys from the Biomes and vegetation units of the Phytogeographical Provinces (PP) located in the Province of Misiones (Argentina) was performed by analysis of sugar profile and physicochemical parameters (Free Acidity, pH, Electrical Conductivity (EC), colour and contents of moisture, ash, total soluble solids and hydroxymethylfurfural) used for quality control of honey. The honeys analysed were authentic and traceable, and met the specifications of the national and/or international standards for the evaluated parameters, denoting blossom origin and confirming high quality, maturity and freshness. The influence of biome and Vegetation Units (VU) on physical and chemical parameters of the studied honeys was defined regarding both flora and pedoclimatic conditions. Honeys from VU-27 presented significantly higher contents of fructose, ash and total soluble solids, pH and EC and lower moisture content than those from VU-3. To the authors’ best knowledge, sugar profiles, free acidity and contents of ash and total soluble solids in honeys from the different PPs, vegetation units and Biomes of Misiones are reported for the first time. This study contributes to the classification of honeys from Misiones, helping to increase added value and access new markets.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Austin Publishing Group
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
HONEY
dc.subject
SACCHARIDES
dc.subject
PHYSICOCHEMICAL PARAMETERS
dc.subject
GEOGRAPHICAL ORIGIN
dc.subject
TRACEABILITY
dc.subject
QUALITY
dc.subject.classification
Química Analítica
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Physicochemical Characterization and Sugar Profile of Argentinian Honeys From the Phytogeographic Provinces Paranaense and Pampeana in Misiones
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-01-16T14:08:22Z
dc.journal.volume
8
dc.journal.pagination
1073-1073
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Irving
dc.description.fil
Fil: Poliero, Aimará Ayelen. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aubone, Ines. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente; Argentina
dc.description.fil
Fil: Amadei Enghelmayer, Marisa. No especifíca;
dc.description.fil
Fil: Rosso, Valeria Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Müller, P. F.. No especifíca;
dc.description.fil
Fil: Fuselli, Sandra Rosa. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente; Argentina
dc.description.fil
Fil: Alonso Salces, Rosa Maria. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Produccion, Sanidad y Ambiente. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Produccion, Sanidad y Ambiente.; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Nutritional Sciences
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://austinpublishinggroup.com/nutritional-sciences/fulltext/ijns-v8-id1073.pdf
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.26420/intjnutrsci
Archivos asociados