Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Poliero, Aimará Ayelen  
dc.contributor.author
Aubone, Ines  
dc.contributor.author
Amadei Enghelmayer, Marisa  
dc.contributor.author
Rosso, Valeria Soledad  
dc.contributor.author
Müller, P. F.  
dc.contributor.author
Fuselli, Sandra Rosa  
dc.contributor.author
Alonso Salces, Rosa Maria  
dc.date.available
2024-01-26T15:38:16Z  
dc.date.issued
2023-06-06  
dc.identifier.citation
Poliero, Aimará Ayelen; Aubone, Ines; Amadei Enghelmayer, Marisa; Rosso, Valeria Soledad; Müller, P. F.; et al.; Physicochemical Characterization and Sugar Profile of Argentinian Honeys From the Phytogeographic Provinces Paranaense and Pampeana in Misiones; Austin Publishing Group; International Journal of Nutritional Sciences; 8; 6-6-2023; 1073-1073  
dc.identifier.issn
2690-0173  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/225025  
dc.description.abstract
The characterization of honeys from the Biomes and vegetation units of the Phytogeographical Provinces (PP) located in the Province of Misiones (Argentina) was performed by analysis of sugar profile and physicochemical parameters (Free Acidity, pH, Electrical Conductivity (EC), colour and contents of moisture, ash, total soluble solids and hydroxymethylfurfural) used for quality control of honey. The honeys analysed were authentic and traceable, and met the specifications of the national and/or international standards for the evaluated parameters, denoting blossom origin and confirming high quality, maturity and freshness. The influence of biome and Vegetation Units (VU) on physical and chemical parameters of the studied honeys was defined regarding both flora and pedoclimatic conditions. Honeys from VU-27 presented significantly higher contents of fructose, ash and total soluble solids, pH and EC and lower moisture content than those from VU-3. To the authors’ best knowledge, sugar profiles, free acidity and contents of ash and total soluble solids in honeys from the different PPs, vegetation units and Biomes of Misiones are reported for the first time. This study contributes to the classification of honeys from Misiones, helping to increase added value and access new markets.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Austin Publishing Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
HONEY  
dc.subject
SACCHARIDES  
dc.subject
PHYSICOCHEMICAL PARAMETERS  
dc.subject
GEOGRAPHICAL ORIGIN  
dc.subject
TRACEABILITY  
dc.subject
QUALITY  
dc.subject.classification
Química Analítica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Physicochemical Characterization and Sugar Profile of Argentinian Honeys From the Phytogeographic Provinces Paranaense and Pampeana in Misiones  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-01-16T14:08:22Z  
dc.journal.volume
8  
dc.journal.pagination
1073-1073  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Irving  
dc.description.fil
Fil: Poliero, Aimará Ayelen. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aubone, Ines. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Amadei Enghelmayer, Marisa. No especifíca;  
dc.description.fil
Fil: Rosso, Valeria Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Müller, P. F.. No especifíca;  
dc.description.fil
Fil: Fuselli, Sandra Rosa. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Alonso Salces, Rosa Maria. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Produccion, Sanidad y Ambiente. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Produccion, Sanidad y Ambiente.; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Nutritional Sciences  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://austinpublishinggroup.com/nutritional-sciences/fulltext/ijns-v8-id1073.pdf  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.26420/intjnutrsci