Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Denoya, Gabriela Inés

dc.contributor.author
Polenta, Gustavo Alberto

dc.contributor.author
Apóstolo, Nancy Mariel

dc.contributor.author
Cejas, Ezequiel

dc.contributor.author
Fina, Brenda Lorena

dc.contributor.author
Chamorro Garcés, Juan Camilo

dc.contributor.author
Ferreyra, Matías Germán

dc.contributor.author
Prevosto, Leandro

dc.contributor.author
Vaudagna, Sergio Ramon

dc.date.available
2024-01-08T11:44:33Z
dc.date.issued
2023-02
dc.identifier.citation
Denoya, Gabriela Inés; Polenta, Gustavo Alberto; Apóstolo, Nancy Mariel; Cejas, Ezequiel; Fina, Brenda Lorena; et al.; Effect of in-package cold plasma treatments on the quality of minimally processed apples; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal of Food Science and Technology; 58; 5; 2-2023; 2465-2475
dc.identifier.issn
0950-5423
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/222727
dc.description.abstract
Cold plasma technology is being increasingly used for food preservation and, incipiently, for minimal processing of fruit. Therefore, the objective of this work was to study the effect of in-package cold plasma (generated in atmospheric-pressure air by a low-frequency −50 Hz-dielectric barrier discharge operating at 30 kV) on the quality of minimally processed apples during refrigerated storage. Apple slices were subjected to the different treatments following a completely randomised design with a 3 × 3 factorial arrangement. The independent variables were the exposure time (0, 1 and 3 min) and the storage times (1, 4 and 7 days). Cold plasma treatments preserved the quality of the fruit, maintaining the tissue structure. Plasma treatment applied for 1 min rendered apple slices with the highest antioxidant content but only at day 1. Even though polyphenoloxidase activity was reduced by the treatment, it was not sufficient to stabilise the antioxidant content during storage.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc

dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ANTIOXIDANTS
dc.subject
APPLE
dc.subject
BROWNING
dc.subject
COLD PLASMA
dc.subject
FRESH-CUT
dc.subject
MICROSTRUCTURE
dc.subject.classification
Física de los Fluidos y Plasma

dc.subject.classification
Ciencias Físicas

dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS

dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Effect of in-package cold plasma treatments on the quality of minimally processed apples
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-01-05T12:07:28Z
dc.journal.volume
58
dc.journal.number
5
dc.journal.pagination
2465-2475
dc.journal.pais
Reino Unido

dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Polenta, Gustavo Alberto. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Apóstolo, Nancy Mariel. Universidad Nacional de Luján. Instituto de Ecología y Desarrollo Sustentable. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Ecología y Desarrollo Sustentable; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cejas, Ezequiel. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Reg.venado Tuerto. Departamento de Ing.electromecanica. Laboratorio de Descargas Eléctricas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fina, Brenda Lorena. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Reg.venado Tuerto. Departamento de Ing.electromecanica. Laboratorio de Descargas Eléctricas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chamorro Garcés, Juan Camilo. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Reg.venado Tuerto. Departamento de Ing.electromecanica. Laboratorio de Descargas Eléctricas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ferreyra, Matías Germán. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Reg.venado Tuerto. Departamento de Ing.electromecanica. Laboratorio de Descargas Eléctricas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina
dc.description.fil
Fil: Prevosto, Leandro. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Reg.venado Tuerto. Departamento de Ing.electromecanica. Laboratorio de Descargas Eléctricas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vaudagna, Sergio Ramon. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology

dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ijfs.16387
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.16387
Archivos asociados