Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Perotti, Maria Cristina
dc.contributor.author
Vénica, Claudia Inés
dc.contributor.author
Wolf, Irma Veronica
dc.contributor.author
Vélez, María Ayelén
dc.contributor.author
Peralta, Guillermo Hugo
dc.contributor.author
Quiberoni, Andrea del Lujan
dc.contributor.author
Bergamini, Carina Viviana
dc.date.available
2023-12-27T09:43:18Z
dc.date.issued
2022
dc.identifier.citation
Perotti, Maria Cristina; Vénica, Claudia Inés; Wolf, Irma Veronica; Vélez, María Ayelén; Peralta, Guillermo Hugo; et al.; Biomolecules derived from whey. Strategies for Production and Biological Properties; John Wiley & Sons; 2022; 390-432
dc.identifier.isbn
9781119769620
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/221479
dc.description.abstract
In this chapter, we explore the physicochemical composition of whey from bovine milk, the most representative technologies used for the production of added-value products and bioactive compounds or biomolecules from industrialization of whey such as whey protein fractions, peptides, and oligosaccharides, beneficial properties and food applications of these products. In addition, the use of whey as the encapsulating material of bioactive compound-loaded liposomes, and the presence of bacteriophages in whey derived products, are also discussed.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
John Wiley & Sons
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
whey
dc.subject
bioactive compounds
dc.subject
technologies
dc.subject
biological activities
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Biomolecules derived from whey. Strategies for Production and Biological Properties
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2023-07-03T14:00:03Z
dc.journal.pagination
390-432
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.description.fil
Fil: Perotti, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vénica, Claudia Inés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Wolf, Irma Veronica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vélez, María Ayelén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Peralta, Guillermo Hugo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Quiberoni, Andrea del Lujan. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bergamini, Carina Viviana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/9781119769620.ch14
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/book/10.1002/9781119769620
dc.conicet.paginas
496
dc.source.titulo
Biomolecules from Natural Sources: Advances and Applications
Archivos asociados