Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Perotti, Maria Cristina  
dc.contributor.author
Vénica, Claudia Inés  
dc.contributor.author
Wolf, Irma Veronica  
dc.contributor.author
Vélez, María Ayelén  
dc.contributor.author
Peralta, Guillermo Hugo  
dc.contributor.author
Quiberoni, Andrea del Lujan  
dc.contributor.author
Bergamini, Carina Viviana  
dc.date.available
2023-12-27T09:43:18Z  
dc.date.issued
2022  
dc.identifier.citation
Perotti, Maria Cristina; Vénica, Claudia Inés; Wolf, Irma Veronica; Vélez, María Ayelén; Peralta, Guillermo Hugo; et al.; Biomolecules derived from whey. Strategies for Production and Biological Properties; John Wiley & Sons; 2022; 390-432  
dc.identifier.isbn
9781119769620  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/221479  
dc.description.abstract
In this chapter, we explore the physicochemical composition of whey from bovine milk, the most representative technologies used for the production of added-value products and bioactive compounds or biomolecules from industrialization of whey such as whey protein fractions, peptides, and oligosaccharides, beneficial properties and food applications of these products. In addition, the use of whey as the encapsulating material of bioactive compound-loaded liposomes, and the presence of bacteriophages in whey derived products, are also discussed.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
John Wiley & Sons  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
whey  
dc.subject
bioactive compounds  
dc.subject
technologies  
dc.subject
biological activities  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Biomolecules derived from whey. Strategies for Production and Biological Properties  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2023-07-03T14:00:03Z  
dc.journal.pagination
390-432  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.description.fil
Fil: Perotti, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vénica, Claudia Inés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Wolf, Irma Veronica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vélez, María Ayelén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Peralta, Guillermo Hugo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Quiberoni, Andrea del Lujan. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bergamini, Carina Viviana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/9781119769620.ch14  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/book/10.1002/9781119769620  
dc.conicet.paginas
496  
dc.source.titulo
Biomolecules from Natural Sources: Advances and Applications