Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Analytical Chemistry for Chemical Engineers: A Hands-On Activity for Discovering Cooking Effects on Micronutrient Quantities in Raw and Cooked Vegetables

Ressia, Delfina; Ferro, Macarena Ailén; Trobiani Di Canto, Juliana Azul; Saugo, MelisaIcon ; Ciolino, Andrés EduardoIcon
Fecha de publicación: 02/2023
Editorial: FLVC Library Services
Revista: Chemical Engineering Education
ISSN: 0009-2479
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ingeniería Química

Resumen

This paper reports the quantification of Ca, Mg, and Fe as micronutrients in different vegetables (spinach, sugar beets, and carrots) from raw and processed samples. Simple extraction procedures, titrations, and spectrophotometric analysis were used to determine the amounts of micronutrients before and after cooking. From the obtained results, an ANOVA analysis was performed to determine statistical differences between the samples. Results show that the final amounts of micronutrients decreased after cooking for all vegetables.
Palabras clave: CHEMICAL , ENGINEERS , ANALYTICAL , CHEMISTRY
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 1003.Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/215215
URL: https://journals.flvc.org/cee/article/view/130193
DOI: https://doi.org/10.18260/2-1-370.660-130193
Colecciones
Articulos(CCT - BAHIA BLANCA)
Articulos de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - BAHIA BLANCA
Articulos(PLAPIQUI)
Articulos de PLANTA PILOTO DE INGENIERIA QUIMICA (I)
Citación
Ressia, Delfina; Ferro, Macarena Ailén; Trobiani Di Canto, Juliana Azul; Saugo, Melisa; Ciolino, Andrés Eduardo; Analytical Chemistry for Chemical Engineers: A Hands-On Activity for Discovering Cooking Effects on Micronutrient Quantities in Raw and Cooked Vegetables; FLVC Library Services; Chemical Engineering Education; 57; 1; 2-2023; 41-46
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES