Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Poliero, Aimará Ayelen  
dc.contributor.author
Aubone, Ines  
dc.contributor.author
Marisa Amadei Enghelmayer  
dc.contributor.author
Rosso, Valeria Soledad  
dc.contributor.author
Sánchez Pascua, Gabriela Leonor  
dc.contributor.author
Casales, Maria Rosa  
dc.contributor.author
Yeannes, Maria Isabel  
dc.contributor.author
Fernandez, Leticia  
dc.contributor.author
Grandinetti, Gisela  
dc.contributor.author
Fuselli, Sandra Rosa  
dc.contributor.author
Alonso Salces, Rosa Maria  
dc.date.available
2023-10-04T11:33:53Z  
dc.date.issued
2022-07  
dc.identifier.citation
Poliero, Aimará Ayelen; Aubone, Ines; Marisa Amadei Enghelmayer ; Rosso, Valeria Soledad; Sánchez Pascua, Gabriela Leonor; et al.; Physicochemical Characterization Of Argentinian Honeys From The Phytogeographic Provinces Pampeana, Espinal And Monte Based On Their Sugar Profiles And Quality Parameters; Inara, C. V; International Journal of Science, Technology & Management; 3; 7-2022; 1244-1260  
dc.identifier.issn
2722-4015  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/214027  
dc.description.abstract
The honeys from the Phytogeographic Provinces (PP) of the south of Buenos Airesprovince (Argentina) were characterised by the sugar composition and physicochemicalparameters used for honey quality control. A large set (n=329) of traceable raw honeysamples obtained from beekeepers were analysed and met the specifications of thenational and/or international standards for the evaluated parameters, which denotedtheir blossom origin and confirmed their authenticity, good maturity and freshness. Theinfluence of flora and the pedoclimatic conditions of each phytogeographical region, aswell as their beekeeping practices, on the physical and chemical properties of honeyallowed its characterization. Thus, the honeys from the southeast of Buenos Airesprovince were characterized by higher contents of moisture, fructose, maltose, erlose,hydroxymethylfurfural (HMF) and ash, pH and electrical conductivity (EC) and slightlylighter colours; while southwest honeys showed higher free acidities, sucrose content andºBrix values. Honeys from the PP Espinal exhibited characteristic lower contents offructose, HMF and ash and EC values, and larger amounts of sucrose. Honeys from thePP Monte presented typical lower moisture contents and slightly darker colours. Honeysfrom the PP Pampeana were typified by higher amounts of fructose.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Inara, C. V  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/ar/  
dc.subject
HONEY  
dc.subject
SACCHARIDES  
dc.subject
PHYSICOCHEMICAL PARAMETERS  
dc.subject
QUALITY  
dc.subject
TRACEABILITY  
dc.subject
GEOGRAPHICAL ORIGIN  
dc.subject.classification
Química Analítica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Physicochemical Characterization Of Argentinian Honeys From The Phytogeographic Provinces Pampeana, Espinal And Monte Based On Their Sugar Profiles And Quality Parameters  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2023-08-08T12:45:25Z  
dc.journal.volume
3  
dc.journal.pagination
1244-1260  
dc.journal.pais
Indonesia  
dc.description.fil
Fil: Poliero, Aimará Ayelen. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Produccion, Sanidad y Ambiente. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Produccion, Sanidad y Ambiente.; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Investigaciones en Sanidad Producción y Ambiente. - Comisión de Investigaciones Científicas de la Provincia de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones en Sanidad Producción y Ambiente; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aubone, Ines. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Produccion, Sanidad y Ambiente. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Produccion, Sanidad y Ambiente.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Marisa Amadei Enghelmayer. Nexco S.a.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rosso, Valeria Soledad. Nexco S.a.; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sánchez Pascua, Gabriela Leonor. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química. Grupo de Investigación en Preservación y Calidad de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Casales, Maria Rosa. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química. Grupo de Investigación en Preservación y Calidad de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Yeannes, Maria Isabel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química. Grupo de Investigación en Preservación y Calidad de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fernandez, Leticia. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Agronomía. Laboratorio de Estudios Apícolas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Grandinetti, Gisela. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Agronomía. Laboratorio de Estudios Apícolas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fuselli, Sandra Rosa. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Cs.exactas y Naturales. Instituto de Investigaciones En Sanidad Produccion y Ambiente. - Comision de Investigaciones Cientificas de la Provincia de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones En Sanidad Produccion y Ambiente.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Alonso Salces, Rosa Maria. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Produccion, Sanidad y Ambiente. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones En Produccion, Sanidad y Ambiente.; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Science, Technology & Management  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://ijstm.inarah.co.id/index.php/ijstm/article/view/579  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.46729/ijstm.v3i4.579