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dc.contributor.author
Castellanos Fuentes, Adriana Patricia
dc.contributor.author
Cortés, Nazareno
dc.contributor.author
Genevois, Carolina Elizabeth
dc.contributor.author
Flores, Silvia Karina
dc.contributor.author
de Escalada Pla, Marina Francisca
dc.date.available
2023-09-29T17:14:30Z
dc.date.issued
2022-03
dc.identifier.citation
Castellanos Fuentes, Adriana Patricia; Cortés, Nazareno; Genevois, Carolina Elizabeth; Flores, Silvia Karina; de Escalada Pla, Marina Francisca; Soybean extruded by‐products as substrate for obtaining food ingredients containing probiotics; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal of Food Science and Technology; 57; 8; 3-2022; 4825-4831
dc.identifier.issn
0950-5423
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/213626
dc.description.abstract
Extruded expeller meal (EEM) was widely used for feed production, but few exploited it as a food ingredient. Solid-state fermentation (SSF) was applied for obtaining food ingredients (FI) based on EEM containing Lacticaseibacillus casei. The FI were characterised physicochemically and functionally. The effect of the SSF on these characteristics as well as the effect of the expeller matrix on the survival capacity of L. casei in in vitro gastrointestinal digestion and on epithelial adhesion were analysed. In general, the SSF process did not produce significant changes on the nutritional and functional properties studied. Probiotic cells supported in the FI were stable for 42 days showing >106 log (CFU g−1) viable probiotic microorganisms. More than 60% of them survived to gastrointestinal simulated conditions. Expeller matrix interfered the adhesion of L. casei with the epithelium. The FI could be incorporated to a porridge for improving the nutritional profile and providing functionality.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ADHESION
dc.subject
EXTRUDED-EXPELLED MEAL
dc.subject
GASTROINTESTINAL RESISTANCE
dc.subject
LACTICASEIBACILLUS CASEI
dc.subject
SOYBEAN
dc.subject
VEGETABLE BY-PRODUCT
dc.subject.classification
Biotecnología Agrícola y Biotecnología Alimentaria
dc.subject.classification
Biotecnología Agropecuaria
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Soybean extruded by‐products as substrate for obtaining food ingredients containing probiotics
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2023-07-07T22:48:55Z
dc.journal.volume
57
dc.journal.number
8
dc.journal.pagination
4825-4831
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Castellanos Fuentes, Adriana Patricia. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cortés, Nazareno. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Genevois, Carolina Elizabeth. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Bromatología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios. - Universidad Nacional de Entre Rios. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Los Alimentos de Entre Rios.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Flores, Silvia Karina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina
dc.description.fil
Fil: de Escalada Pla, Marina Francisca. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ijfs.15690
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.15690
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