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dc.contributor.author
Cabezudo, Ignacio
dc.contributor.author
Lobertti, Carlos Alberto
dc.contributor.author
Garcia Vescovi, Eleonora
dc.contributor.author
Furlan, Ricardo Luis Eugenio
dc.date.available
2023-09-28T11:02:39Z
dc.date.issued
2022-06
dc.identifier.citation
Cabezudo, Ignacio; Lobertti, Carlos Alberto; Garcia Vescovi, Eleonora; Furlan, Ricardo Luis Eugenio; Effect-Directed Synthesis of PhoP/PhoQ Inhibitors to Regulate Salmonella Virulence; American Chemical Society; Journal of Agricultural and Food Chemistry; 70; 22; 6-2022; 6755-6763
dc.identifier.issn
0021-8561
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/213386
dc.description.abstract
Salmonella spp. are among the leading bacterial causes of foodborne infections. The PhoP/PhoQ two-component regulatory system serves as a master virulence regulator in Salmonella. Although PhoP/PhoQ represents an ideal target for disarming Salmonella virulence, it has very few inhibitors reported so far. We describe a novel platform by which an inhibitor was selected out of around 185 compounds directly from reaction media containing thiosemicarbazones and mono-, di-, and trihydrazones. To achieve this, tandem library preparation, thin-layer chromatography (TLC) bioautography, and effect-directed deconvolution were applied. We illustrate the potential of this effect-directed synthesis for the identification of new useful bioactive compounds for the food field.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
American Chemical Society
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BIOAUTOGRAPHY
dc.subject
EFFECT-DIRECTED SYNTHESIS
dc.subject
PHOP/PHOQ
dc.subject
SALMONELLA
dc.subject
TLC
dc.subject
VIRULENCE
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Effect-Directed Synthesis of PhoP/PhoQ Inhibitors to Regulate Salmonella Virulence
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2023-07-07T20:00:52Z
dc.identifier.eissn
1520-5118
dc.journal.volume
70
dc.journal.number
22
dc.journal.pagination
6755-6763
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Washington
dc.description.fil
Fil: Cabezudo, Ignacio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química Orgánica. Área Farmacognosia; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lobertti, Carlos Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Garcia Vescovi, Eleonora. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Furlan, Ricardo Luis Eugenio. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química Orgánica. Área Farmacognosia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.journal.title
Journal of Agricultural and Food Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.2c01087
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1021/acs.jafc.2c01087
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