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dc.contributor.author
Vasile, Franco Emanuel  
dc.contributor.author
Hryczyñski, Lis Marlene  
dc.contributor.author
Fernandez, Andrea Beatríz  
dc.contributor.author
Bustos, Leandro Fabian  
dc.contributor.author
Romero, Ana María  
dc.contributor.author
Mazzobre, Maria Florencia  
dc.date.available
2023-09-22T17:19:13Z  
dc.date.issued
2022-11  
dc.identifier.citation
Vasile, Franco Emanuel; Hryczyñski, Lis Marlene; Fernandez, Andrea Beatríz; Bustos, Leandro Fabian; Romero, Ana María; et al.; Exploring the sensory properties of buffalo (Bubalus bubalis) milk custards through a consumer-based study performed with children; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 76; 1; 11-2022; 252-260  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/212774  
dc.description.abstract
This work aimed to evaluate the impact of buffalo milk and nondairy ingredients on sensory properties and acceptability of custards intended for children. For this, a consumer study with 100 children aged 8 to 12 was performed. Three custard models were formulated using buffalo milk and variable amounts of corn starch, sucrose and colourant/flavouring. Compositional, mechanical and chromatic properties of custards were related to sensory characteristics and overall liking scores. Obtained results allowed understanding the consumers' preferences and identifying the drivers of liking. Buffalo milk constitutes a promising raw material for the formulation of custard intended for children.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BUFFALO MILK CUSTARDS  
dc.subject
CHECK-ALL-THAT-APPLY METHOD  
dc.subject
CONSUMER-BASED STUDY WITH CHILDREN  
dc.subject
IDEAL PROFILE METHOD  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Exploring the sensory properties of buffalo (Bubalus bubalis) milk custards through a consumer-based study performed with children  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2023-07-07T22:35:51Z  
dc.journal.volume
76  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
252-260  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Vasile, Franco Emanuel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Nordeste. Instituto de Investigaciones En Procesos Tecnologicos Avanzados. - Universidad Nacional del Chaco Austral. Instituto de Investigaciones En Procesos Tecnologicos Avanzados.; Argentina. Universidad Nacional del Chaco Austral. Departamento de Ciencias Básicas y Aplicadas. Laboratorio de Industrias Alimentarias II; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Hryczyñski, Lis Marlene. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Nordeste. Instituto de Investigaciones En Procesos Tecnologicos Avanzados. - Universidad Nacional del Chaco Austral. Instituto de Investigaciones En Procesos Tecnologicos Avanzados.; Argentina. Universidad Nacional del Chaco Austral. Departamento de Ciencias Básicas y Aplicadas. Laboratorio de Industrias Alimentarias II; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fernandez, Andrea Beatríz. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Nordeste. Instituto de Investigaciones En Procesos Tecnologicos Avanzados. - Universidad Nacional del Chaco Austral. Instituto de Investigaciones En Procesos Tecnologicos Avanzados.; Argentina. Universidad Nacional del Chaco Austral. Departamento de Ciencias Básicas y Aplicadas. Laboratorio de Industrias Alimentarias II; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bustos, Leandro Fabian. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Nordeste. Instituto de Investigaciones En Procesos Tecnologicos Avanzados. - Universidad Nacional del Chaco Austral. Instituto de Investigaciones En Procesos Tecnologicos Avanzados.; Argentina. Universidad Nacional del Chaco Austral. Departamento de Ciencias Básicas y Aplicadas. Laboratorio de Industrias Alimentarias II; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Romero, Ana María. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Conicet - Nordeste. Instituto de Investigaciones En Procesos Tecnologicos Avanzados. - Universidad Nacional del Chaco Austral. Instituto de Investigaciones En Procesos Tecnologicos Avanzados.; Argentina. Universidad Nacional del Chaco Austral. Departamento de Ciencias Básicas y Aplicadas. Laboratorio de Industrias Alimentarias II; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mazzobre, Maria Florencia. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12916  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12916