Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Bucci, Paula Lorena  
dc.contributor.author
Coppotelli, Bibiana Marina  
dc.contributor.author
Morelli, Irma Susana  
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet  
dc.contributor.author
Caravelli, Alejandro Horacio  
dc.date.available
2023-09-12T15:07:16Z  
dc.date.issued
2022-04  
dc.identifier.citation
Bucci, Paula Lorena; Coppotelli, Bibiana Marina; Morelli, Irma Susana; Zaritzky, Noemi Elisabet; Caravelli, Alejandro Horacio; Micronutrients and COD/N ratio as factors influencing granular size and SND in aerobic granular sequencing batch reactors operated at low organic loading; Elsevier; Journal of Water Process Engineering; 46; 4-2022; 1-15  
dc.identifier.issn
2214-7144  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/211267  
dc.description.abstract
Simultaneous nitrification-denitrification (SND) depends on dissolved oxygen, granule size and COD/N ratio. Slow-growing nitrifying bacteria at low COD/N ratio lead to the formation of small-size granule. Anoxic denitrification is encouraged at higher granule size. In the present study, the effect of different COD/N ratios and addition of micronutrients (Fe, Zn, Mn, Cu, Co, Mo, B) on granule size and SND was studied in a laboratory-scale aerobic SBR at low organic loading (358.4–1075.2 mg COD.(L·day)−1). Synthetic cheese whey wastewater and ammonia was used. Small-size granules (0.28–0.7 mm) were developed at COD/TKN ratio of 8.6–13.7 with micronutrients and long famine phase (83–92% of the cycle). COD/TKN ratio of 13.7 achieved the best removal of inorganic nitrogen Ni (62%). At COD/TKN ratio of 8.6, without micronutrients, the low COD uptake rate caused shortening of the famine phase to 66%. Large-size granules (3.0 mm) with limitation of substrates diffusion showed low Ni removal and dominant slow-growing rhizobia (Bradyrhizobium) as detected by 16S rRNA gene amplicon sequencing. In small granules, without diffusion limitations and higher ammonia exposition, the energetically unfavorable heterotrophic nitrification occurred. Heterotrophic nitrifiers Lysobacter and Dyadobacter were found. Hydrogenophaga was a potential aerobic denitrifier. SND process was probably performed by AOB, heterotrophic nitrifiers, and anoxic and aerobic denitrifiers.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
AEROBIC GRANULES  
dc.subject
COD/N RATIO  
dc.subject
HETEROTROPHIC NITRIFICATION-AEROBIC DENITRIFICATION  
dc.subject
MICRONUTRIENTS  
dc.subject
NEXT GENERATION SEQUENCING  
dc.subject.classification
Otras Ingeniería del Medio Ambiente  
dc.subject.classification
Ingeniería del Medio Ambiente  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Micronutrients and COD/N ratio as factors influencing granular size and SND in aerobic granular sequencing batch reactors operated at low organic loading  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2023-07-07T18:37:02Z  
dc.journal.volume
46  
dc.journal.pagination
1-15  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Bucci, Paula Lorena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Coppotelli, Bibiana Marina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Morelli, Irma Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Caravelli, Alejandro Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Water Process Engineering  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S221471442200068X  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.jwpe.2022.102625