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dc.contributor.author
Rodríguez, Viviana Rita
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dc.contributor.author
Maffioly, J. I.
dc.contributor.author
Zdanovicz, L. A.
dc.contributor.author
Fabre, Romina María
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dc.contributor.author
Barrandeguy, Maria Eugenia
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dc.contributor.author
García, María Victoria
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dc.contributor.author
Lagadari, Mariana
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dc.date.available
2023-09-11T13:37:43Z
dc.date.issued
2022-03
dc.identifier.citation
Rodríguez, Viviana Rita; Maffioly, J. I.; Zdanovicz, L. A.; Fabre, Romina María; Barrandeguy, Maria Eugenia; et al.; Genetic diversity of meat quality related genes in Argentinean pigs; Elsevier; Veterinary and Animal Science; 15; 3-2022; 1-10
dc.identifier.issn
2451-943X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/211072
dc.description.abstract
Genetic influence on pork quality exists between breeds and within a breed. The variation is caused by a large set of genes, and pork quality traits have a multifactorial background. Research into the genetics of meat quality found causative mutations associated with marked effects on pig meat value. This study aimed to investigate the segregation of meat quality-related SNPs and compare their diversity and genetics in commercial and Creole pigs from different farms in the North-West of Argentina. A screen for SNPs in RYR1, PRKAG3, CAST, and SOX6 candidate genes and the differentiation of their genotypes by PCR–RFLP was conducted. All genes were characterized by a high level of polymorphism and heterozygosity, and populations showed no differences in the genetic structure for the analyzed SNPs. These results highlighted the role of pig genotypes as a source of basic variability potentially affecting processed meat products and fresh meat.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
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dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
CALPASTATINE
dc.subject
HALOTANE
dc.subject
PCR–RFLP
dc.subject
PORK QUALITY
dc.subject
RENDEMENT NAPOLE
dc.subject
SNPS
dc.subject
SOX6
dc.subject.classification
Bioquímica y Biología Molecular
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dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
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dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
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dc.title
Genetic diversity of meat quality related genes in Argentinean pigs
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2023-08-08T13:32:31Z
dc.journal.volume
15
dc.journal.pagination
1-10
dc.journal.pais
Países Bajos
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dc.description.fil
Fil: Rodríguez, Viviana Rita. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ciencias de la Alimentación; Argentina
dc.description.fil
Fil: Maffioly, J. I.. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ciencias de la Alimentación; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zdanovicz, L. A.. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ciencias de la Alimentación; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fabre, Romina María. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ciencias de la Alimentación; Argentina
dc.description.fil
Fil: Barrandeguy, Maria Eugenia. Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas Químicas y Naturales. Departamento de Genética; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Biología Subtropical. Instituto de Biología Subtropical - Nodo Posadas | Universidad Nacional de Misiones. Instituto de Biología Subtropical. Instituto de Biología Subtropical - Nodo Posadas; Argentina
dc.description.fil
Fil: García, María Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Biología Subtropical. Instituto de Biología Subtropical - Nodo Posadas | Universidad Nacional de Misiones. Instituto de Biología Subtropical. Instituto de Biología Subtropical - Nodo Posadas; Argentina. Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas Químicas y Naturales. Departamento de Genética; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lagadari, Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ciencias de la Alimentación; Argentina
dc.journal.title
Veterinary and Animal Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S2451943X22000084
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.vas.2022.100237
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