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dc.contributor.author
Reyes Chaparro, Jose Eduardo  
dc.contributor.author
Arballo, Javier Ramiro  
dc.contributor.author
Campañone, Laura Analia  
dc.date.available
2023-09-06T09:59:23Z  
dc.date.issued
2021  
dc.identifier.citation
Innovative process for drying of parchment coffee: combined fluidized-microwave technology; 15th International Conference on Heat Transfer, Fluid Mechanics and Thermodynamics; Pretoria; Sudáfrica; 2021; 1-5  
dc.identifier.isbn
978-1-77592-216-2  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/210634  
dc.description.abstract
In the present work, the fluidized bed drying process combined with microwaves was applied to Parchment Coffee. Experiments were carried out in experimental laboratory equipment consisting with a nominal power of 700 W and 2450 MHz of frequency. The equipment includes a centrifugal blower that provides different air velocities to generate the fluidization. A hot wire anemometer was used to measure the inlet air velocity and temperature. The moisture content and surface temperatures of samples were recorded at 5 min time intervals during the drying process. The process was carried out until the grains reached the final moisture level between 10 and 12% (wb). The experimental design corresponds to 3 levels of microwave power (0, 30 and 50%) and different air velocities (0, 1.6 and 3.2 m/s) at room temperature. Drying curves were obtained for each operating conditions. All measurements were carried out in triplicate. The experimental curves showed that the drying rate increased with air velocity and microwave power. At each drying condition, various models (Newton, Logarithmic, Midilli-Kucuk) were used to describe the coffee behaviour. In all cases, the statistical parameter estimations showed that R2, χ2 and RMSE values ranged from 0.948 to 0.999, 2 10-5 to 0.004, and 0.0029 to 0.0628, respectively. Based on the statistical analysis a good agreement was achieved for all empirical models.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
American Society of Thermal Fluids Engineers  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
PARCHMENT COFFEE  
dc.subject
COMBINED DRYING  
dc.subject
MICROWAVE  
dc.subject
FLUIDIZED BED  
dc.subject
KINETICS  
dc.subject.classification
Otras Ingeniería Química  
dc.subject.classification
Ingeniería Química  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Innovative process for drying of parchment coffee: combined fluidized-microwave technology  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/conferenceObject  
dc.type
info:ar-repo/semantics/documento de conferencia  
dc.date.updated
2023-04-11T13:35:11Z  
dc.journal.pagination
1-5  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Reyes Chaparro, Jose Eduardo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Arballo, Javier Ramiro. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingenierí­a. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Campañone, Laura Analia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingenierí­a. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onedrive.live.com/?authkey=%21AHcKBPiMDVDUB1o&cid=C8B2B81032D987D1&id=C8B2B81032D987D1%2122809&parId=C8B2B81032D987D1%2122808&o=OneUp  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.coverage
Internacional  
dc.type.subtype
Conferencia  
dc.description.nombreEvento
15th International Conference on Heat Transfer, Fluid Mechanics and Thermodynamics  
dc.date.evento
2021-07-26  
dc.description.ciudadEvento
Pretoria  
dc.description.paisEvento
Sudáfrica  
dc.type.publicacion
Book  
dc.description.institucionOrganizadora
American Society of Thermal Fluids Engineers  
dc.source.libro
Proceedings 15th International Conference on Heat Transfer, Fluid Mechanics and Thermodynamics  
dc.date.eventoHasta
2021-07-28  
dc.type
Conferencia