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dc.contributor.author
Esteban, Eduardo Néstor
dc.contributor.author
Indart, Mirentxu
dc.contributor.author
Cerone, Silvia Irene
dc.contributor.author
de Yaniz, María Guadalupe
dc.contributor.author
Inza, Ana Graciela
dc.contributor.author
Landi, Herminia Graciela
dc.contributor.author
Mogni, Maria Silvina
dc.contributor.author
Juliarena, Marcela Alicia
dc.contributor.author
Igarza, Leticia Manuela
dc.date.available
2023-08-30T09:49:19Z
dc.date.issued
2012-09
dc.identifier.citation
Esteban, Eduardo Néstor; Indart, Mirentxu; Cerone, Silvia Irene; de Yaniz, María Guadalupe; Inza, Ana Graciela; et al.; Production and biochemestry-molecular analysis of microbial community fermenting whey as a potencial probiotic for use animals; Scientific Research Publishing; Open Journal of Veterinary Medicine; 2; 9-2012; 104-112
dc.identifier.issn
2165-3356
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/209844
dc.description.abstract
The aims of this work were: To achieve a simple and low cost propagation of potential probiotic agents using plain whey as a culture medium, study the diversity of the members of the bacterial community (MC) in plain whey and to evaluate the probiotic capacity of this MC. After a systematic selection of agents according to their growing capacity in whey, the constituted MC was considered as a unit. Biochemical characterization of the lactic acid bacteria were performed using the API system. Molecular characterization of the lactic acid bacteria was realized using AFLP™ DNA-fingerprinting, partial 16S rDNA sequence analysis and PCR-denaturing gradient gel electrophoresis (PCR-DGGE). The physiological characterization of yeast was determined with the automated microplate method Allev/Biolomics and using yeast characterization system based on standard taxonomic criteria. The identification molecular was realized by PCR-fingerprinting. The resistance of MC to pH and bile salts were evaluated. The MC was composed of agents from different separated Dominium like Bacteria (Lactobacillum) and Eukaria (yeast). They are multispecies and also multistrain assuring high biodiversity. The MC grew at low pH and different concentrations bile salts.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Scientific Research Publishing
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
PROBIOTIC
dc.subject
MULTISPECIES
dc.subject
MULTISTRAIN
dc.subject
PLAIN WHEY
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Production and biochemestry-molecular analysis of microbial community fermenting whey as a potencial probiotic for use animals
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2023-05-18T13:54:31Z
dc.journal.volume
2
dc.journal.pagination
104-112
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Esteban, Eduardo Néstor. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires; Argentina
dc.description.fil
Fil: Indart, Mirentxu. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cerone, Silvia Irene. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires; Argentina
dc.description.fil
Fil: de Yaniz, María Guadalupe. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tandil. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comision de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil; Argentina
dc.description.fil
Fil: Inza, Ana Graciela. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires; Argentina
dc.description.fil
Fil: Landi, Herminia Graciela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tandil. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comision de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mogni, Maria Silvina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tandil. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comision de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil; Argentina
dc.description.fil
Fil: Juliarena, Marcela Alicia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tandil. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comision de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación Veterinaria de Tandil; Argentina
dc.description.fil
Fil: Igarza, Leticia Manuela. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.journal.title
Open Journal of Veterinary Medicine
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.scirp.org/journal/paperinformation.aspx?paperid=23141
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.4236/ojvm.2012.23018
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