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dc.contributor.author
Rey, María de Los Ángeles  
dc.contributor.author
Rodriguez Racca, Anabel  
dc.contributor.author
Rossi Ribeiro, Luma  
dc.contributor.author
Dos Santos Cruz, Fabiano  
dc.contributor.author
Cap, Mariana  
dc.contributor.author
Mozgovoj, Marina Valeria  
dc.contributor.author
Cristianini, Marcelo  
dc.contributor.author
Vaudagna, Sergio Ramon  
dc.date.available
2023-07-06T18:24:49Z  
dc.date.issued
2022-06  
dc.identifier.citation
Rey, María de Los Ángeles; Rodriguez Racca, Anabel; Rossi Ribeiro, Luma; Dos Santos Cruz, Fabiano; Cap, Mariana; et al.; High-pressure processing treatment of beef burgers: Effect on Escherichia coli O157 inactivation evaluated by plate count and PMA-qPCR; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal of Food Science; 87; 6; 6-2022; 2324-2336  
dc.identifier.issn
0022-1147  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/202641  
dc.description.abstract
Propidium monoazide coupled to real time PCR (PMA-qPCR) is a novel methodology proposed for the quantification of viable bacteria in food after microbial inactivation treatments. The aim of this work was to assess the effectiveness of different pressure levels on the lethality of a pool of Escherichia coli O157 strains in beef burgers by plate count and PMA-qPCR using uidA as target gene. Also, the effect on native microbiota counts, E. coli O157 counts, and physiochemical parameters of beef burgers during storage in refrigeration and frozen conditions were assessed. The treatment at 600 MPa for 5 min was the most lethal and was selected for the evaluation of bacteria behavior under storage conditions. Native microbiota and E. coli O157 were not recovered during refrigerated and frozen storage (4°C for 7 days and −18°C for 35 days). Cooking weight loss, pH, chromatic parameters, and texture were affected by HPP. Practical Application: Practical Application: PMA-qPCR can be used as an alternative to assess microbial inactivation by different high pressure processing (HPP) conditions (pressure level, holding time and temperature) more rapidly than conventional plate counts. In addition, it has the benefit of being able to quantify viable but nonculturable bacteria from contaminated beef burgers after HPP. Moreover, this novel technique generates less pathogenic residues, which minimizes workers' exposure to human biohazards.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BEEF BURGERS  
dc.subject
ESCHERICHIA COLI O157  
dc.subject
HIGH-PRESSURE PROCESSING  
dc.subject
PMA-QPCR  
dc.subject
STEC  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
High-pressure processing treatment of beef burgers: Effect on Escherichia coli O157 inactivation evaluated by plate count and PMA-qPCR  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2023-07-05T10:56:08Z  
dc.journal.volume
87  
dc.journal.number
6  
dc.journal.pagination
2324-2336  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Rey, María de Los Ángeles. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rodriguez Racca, Anabel. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rossi Ribeiro, Luma. Leibniz Institute for Agricultural Engineering and Bioeconomy; Alemania. Universidade Estadual de Campinas; Brasil  
dc.description.fil
Fil: Dos Santos Cruz, Fabiano. Universidade Estadual de Campinas; Brasil  
dc.description.fil
Fil: Cap, Mariana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mozgovoj, Marina Valeria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cristianini, Marcelo. Universidade Estadual de Campinas; Brasil  
dc.description.fil
Fil: Vaudagna, Sergio Ramon. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://ift.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/1750-3841.16179  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1111/1750-3841.16179