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dc.contributor.author
Aguirre, Laura Beatriz María  
dc.contributor.author
Hebert, Elvira Maria  
dc.contributor.author
Garro, Marisa Selva  
dc.contributor.author
Savoy, Graciela  
dc.date.available
2017-07-11T21:48:02Z  
dc.date.issued
2014-07  
dc.identifier.citation
Aguirre, Laura Beatriz María; Hebert, Elvira Maria; Garro, Marisa Selva; Savoy, Graciela; Proteolytic activity of Lactobacillus strains on soybean proteins; Elsevier Science; LWT - Food Science and Technology; 59; 2 Parte 1; 7-2014; 780-785  
dc.identifier.issn
0023-6438  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/20205  
dc.description.abstract
The capacity of Lactobacillus strains for degrading soy proteins was evaluated. The hydrolytic action was monitored by SDSePAGE and reverse phase-HPLC analyses. Peptidase activities were also determined using synthetic chromogenic substrates. All assayed strains were able to hydrolyze a'-subunit of bconglycinin while for the other fractions the degree of degradation was strain-dependent. The pattern of peptides produced from soy proteins hydrolysis differed amongst the lactobacilli studied, suggesting different proteolytic enzyme specificities.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Lactobacillus  
dc.subject
Proteolytic  
dc.subject
Enzymes  
dc.subject
Soy Protein Hydrolysis  
dc.subject
Bacterias Lacticas  
dc.subject
Proteolisis  
dc.subject
Enzimas  
dc.subject.classification
Bioprocesamiento Tecnológico, Biocatálisis, Fermentación  
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Proteolytic activity of Lactobacillus strains on soybean proteins  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-07-03T20:14:08Z  
dc.journal.volume
59  
dc.journal.number
2 Parte 1  
dc.journal.pagination
780-785  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Aguirre, Laura Beatriz María. Universidad Nacional de Tucuman. Facultad de Medicina. Departamento Biomedico. Cátedra de Bioquímica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucuman. Centro de Referencia Para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Hebert, Elvira Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucuman. Centro de Referencia Para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Garro, Marisa Selva. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucuman. Centro de Referencia Para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Savoy, Graciela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucuman. Centro de Referencia Para Lactobacilos; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina  
dc.journal.title
LWT - Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2014.06.061  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643814004290?via%3Dihub