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dc.contributor.author
Alloggia, Florencia Pía
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dc.contributor.author
Bafumo, Roberto Felipe
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dc.contributor.author
Ramirez, Daniela Andrea
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dc.contributor.author
Maza, Marcos Andres
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dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz
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dc.date.available
2023-05-23T19:01:20Z
dc.date.issued
2023-01
dc.identifier.citation
Alloggia, Florencia Pía; Bafumo, Roberto Felipe; Ramirez, Daniela Andrea; Maza, Marcos Andres; Camargo, Alejandra Beatriz; Brassicaceae microgreens: A novel and promissory source of sustainable bioactive compounds; Elsevier; Current Research in Food Science; 6; 1-2023; 1-12
dc.identifier.issn
2665-9271
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/198501
dc.description.abstract
Microgreens are novel foods with high concentrations of bioactive compounds and can be grown easily and sustainably. Among all the microgreens genera produced, Brassicaceae stand out because of the wide evidence about their beneficial effects on human health attributed to phenolic compounds, vitamins, and particularly glucosinolates and their breakdown products, isothiocyanates and indoles. The phytochemical profile of each species is affected by the growing conditions in a different manner. The agronomic practices that involve these factors can be used as tools to modulate and enhance the concentration of certain compounds of interest. In this sense, the present review summarizes the impact of substrates, artificial lighting, and fertilization on bioactive compound profiles among species. Since Brassicaceae microgreens, rich in bioactive compounds, can be considered functional foods, we also included a discussion about the health benefits associated with microgreens’ consumption reported in the literature, as well as their bioaccessibility and human absorption. Therefore, the present review aimed to analyze and systematize cultivation conditions of microgreens, in terms of their effects on phytochemical profiles, to provide possible strategies to enhance the functionality and health benefits of Brassicaceae microgreens.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
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dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
AGRICULTURAL PRACTICES
dc.subject
BIOACTIVE COMPOUNDS
dc.subject
BRASSICACEAE MICROGREENS
dc.subject
GLUCOSINOLATES
dc.subject
ISOTHIOCYANATES
dc.subject
PHENOLIC COMPOUNDS
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas
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dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas
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dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
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dc.title
Brassicaceae microgreens: A novel and promissory source of sustainable bioactive compounds
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2023-05-17T15:31:17Z
dc.journal.volume
6
dc.journal.pagination
1-12
dc.journal.pais
Países Bajos
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dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Alloggia, Florencia Pía. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bafumo, Roberto Felipe. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ramirez, Daniela Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Maza, Marcos Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.journal.title
Current Research in Food Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2665927123000485
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.crfs.2023.100480
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