Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Otero, Miguel A.
dc.contributor.author
Guerrero, Isabel
dc.contributor.author
Wagner, Jorge Ricardo
dc.contributor.author
Cabello, Agustín J.
dc.contributor.author
Sceni, Paula
dc.contributor.author
García, Roxana
dc.contributor.author
Soriano, Jorge
dc.contributor.author
Tomasini, Araceli
dc.contributor.author
Saura, Gustavo
dc.contributor.author
Almazán, Oscar
dc.date.available
2023-04-03T14:31:14Z
dc.date.issued
2011-03
dc.identifier.citation
Otero, Miguel A.; Guerrero, Isabel; Wagner, Jorge Ricardo; Cabello, Agustín J.; Sceni, Paula; et al.; Yeast and its derivatives as ingredients in the food industry; Elfo Scientiae; Biotecnología Aplicada; 28; 3-2011; 272-275
dc.identifier.issn
1027-2852
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/192461
dc.description.abstract
In the last 200 years, and still today, yeast is well known for its application in brewing, alcohol fermentation and wine and bread making. They are an endless source of new food ingredients and additives with excellent functional and nutritional properties, now through the use of innovative elaboration and fractionation techniques that come mainly from biotechnology. The book reviewed here contains fourteen chapters in 246 pages that deal with yeasts employed as food ingredients and their potential as Nutraceutics. It compiles the expertise of three Latin American institutionsthat have given priority to the generation of basic knowledge on yeast and set the grounds for the development of new technologies based on these microorganisms. This is a sample of the alternatives offered by yeast in the fields of food science and technology.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elfo Scientiae
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Yeast
dc.subject
derivatives
dc.subject
ingredients
dc.subject
food industry.
dc.subject.classification
Bioproductos, Biomateriales, Bioplásticos, Biocombustibles, Bioderivados, etc.
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Yeast and its derivatives as ingredients in the food industry
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2023-03-28T14:20:55Z
dc.journal.volume
28
dc.journal.pagination
272-275
dc.journal.pais
Cuba
dc.description.fil
Fil: Otero, Miguel A.. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba
dc.description.fil
Fil: Guerrero, Isabel. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Investigación en Funcionalidad y Tecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Wagner, Jorge Ricardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cabello, Agustín J.. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba
dc.description.fil
Fil: Sceni, Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: García, Roxana. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba
dc.description.fil
Fil: Soriano, Jorge. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Investigación en Funcionalidad y Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tomasini, Araceli. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Investigación en Funcionalidad y Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Saura, Gustavo. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba
dc.description.fil
Fil: Almazán, Oscar. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba
dc.journal.title
Biotecnología Aplicada
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://scielo.sld.cu/scielo.php?pid=S1027-28522011000400010&script=sci_abstract&tlng=en
Archivos asociados