Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Otero, Miguel A.  
dc.contributor.author
Guerrero, Isabel  
dc.contributor.author
Wagner, Jorge Ricardo  
dc.contributor.author
Cabello, Agustín J.  
dc.contributor.author
Sceni, Paula  
dc.contributor.author
García, Roxana  
dc.contributor.author
Soriano, Jorge  
dc.contributor.author
Tomasini, Araceli  
dc.contributor.author
Saura, Gustavo  
dc.contributor.author
Almazán, Oscar  
dc.date.available
2023-04-03T14:31:14Z  
dc.date.issued
2011-03  
dc.identifier.citation
Otero, Miguel A.; Guerrero, Isabel; Wagner, Jorge Ricardo; Cabello, Agustín J.; Sceni, Paula; et al.; Yeast and its derivatives as ingredients in the food industry; Elfo Scientiae; Biotecnología Aplicada; 28; 3-2011; 272-275  
dc.identifier.issn
1027-2852  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/192461  
dc.description.abstract
In the last 200 years, and still today, yeast is well known for its application in brewing, alcohol fermentation and wine and bread making. They are an endless source of new food ingredients and additives with excellent functional and nutritional properties, now through the use of innovative elaboration and fractionation techniques that come mainly from biotechnology. The book reviewed here contains fourteen chapters in 246 pages that deal with yeasts employed as food ingredients and their potential as Nutraceutics. It compiles the expertise of three Latin American institutionsthat have given priority to the generation of basic knowledge on yeast and set the grounds for the development of new technologies based on these microorganisms. This is a sample of the alternatives offered by yeast in the fields of food science and technology.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elfo Scientiae  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Yeast  
dc.subject
derivatives  
dc.subject
ingredients  
dc.subject
food industry.  
dc.subject.classification
Bioproductos, Biomateriales, Bioplásticos, Biocombustibles, Bioderivados, etc.  
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Yeast and its derivatives as ingredients in the food industry  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2023-03-28T14:20:55Z  
dc.journal.volume
28  
dc.journal.pagination
272-275  
dc.journal.pais
Cuba  
dc.description.fil
Fil: Otero, Miguel A.. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba  
dc.description.fil
Fil: Guerrero, Isabel. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Investigación en Funcionalidad y Tecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Wagner, Jorge Ricardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cabello, Agustín J.. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba  
dc.description.fil
Fil: Sceni, Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: García, Roxana. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba  
dc.description.fil
Fil: Soriano, Jorge. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Investigación en Funcionalidad y Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tomasini, Araceli. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Investigación en Funcionalidad y Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Saura, Gustavo. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba  
dc.description.fil
Fil: Almazán, Oscar. Instituto Cubano de Investigaciones de los Derivados de la Caña de Azúcar; Cuba  
dc.journal.title
Biotecnología Aplicada  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://scielo.sld.cu/scielo.php?pid=S1027-28522011000400010&script=sci_abstract&tlng=en