Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Merayo, Manuela
dc.contributor.author
Pighín, Darío Gabriel
dc.contributor.author
Cunzolo, Sebastian Abel
dc.contributor.author
Grigioni, Gabriela Maria
dc.date.available
2023-02-09T14:38:51Z
dc.date.issued
2022-08
dc.identifier.citation
Merayo, Manuela; Pighín, Darío Gabriel; Cunzolo, Sebastian Abel; Grigioni, Gabriela Maria; Is beef quality affected by the inclusion of distiller grains in cattle diets?; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Animal Science Journal; 93; 1; 8-2022; 1-11
dc.identifier.issn
1344-3941
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/187488
dc.description.abstract
This study aimed to analyze the effect of including increasing levels of distiller grains (DG) in beef cattle feeding diets on meat quality from an integral approach. To this end, we analyzed the meat from 36 yearling steers fed with four dietary treatments: 0DG (control corn-based diet), 15DG, 30DG, and 45DG (containing 15%, 30%, or 45% of DG on DM basis). Crude protein, ash, and fat contents of diets increased with DG level. The fatty acid profile of DG diets was reflected in the fatty acid profile of plasma samples. Feeding diets with DG had no effect on the biochemical parameters analyzed in plasma. In addition, it did not influence the water holding capacity, the muscle or fat color at 72 h post mortem or at retail display, or the contents of SFAs, MUFAs, and PUFAs in beef. The DG diets led to lower values of cooking loss. Meat from 15DG and 30DG showed greater percentage of troponin C and fragments of 30 to 27 kDa than meat from 45DG. Also, meat from 30DG showed the lowest values of Warner-Bratzler shear force. Hence, including up to 30% corn DG in beef cattle feeding diets had positive effects on meat quality.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BEEF
dc.subject
DISTILLER GRAINS
dc.subject
FATTY ACIDS
dc.subject
PROTEOLYSIS
dc.subject
TENDERNESS
dc.subject.classification
Ganadería
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Is beef quality affected by the inclusion of distiller grains in cattle diets?
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2023-02-08T17:56:10Z
dc.journal.volume
93
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
1-11
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Merayo, Manuela. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Pontificia Universidad Católica Argentina "Santa María de los Buenos Aires"; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pighín, Darío Gabriel. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Universidad de Morón; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cunzolo, Sebastian Abel. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Universidad de Morón; Argentina
dc.description.fil
Fil: Grigioni, Gabriela Maria. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Universidad de Morón; Argentina
dc.journal.title
Animal Science Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/asj.13761
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/asj.13761
Archivos asociados