Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Merayo, Manuela  
dc.contributor.author
Pighín, Darío Gabriel  
dc.contributor.author
Cunzolo, Sebastian Abel  
dc.contributor.author
Grigioni, Gabriela Maria  
dc.date.available
2023-02-09T14:38:51Z  
dc.date.issued
2022-08  
dc.identifier.citation
Merayo, Manuela; Pighín, Darío Gabriel; Cunzolo, Sebastian Abel; Grigioni, Gabriela Maria; Is beef quality affected by the inclusion of distiller grains in cattle diets?; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Animal Science Journal; 93; 1; 8-2022; 1-11  
dc.identifier.issn
1344-3941  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/187488  
dc.description.abstract
This study aimed to analyze the effect of including increasing levels of distiller grains (DG) in beef cattle feeding diets on meat quality from an integral approach. To this end, we analyzed the meat from 36 yearling steers fed with four dietary treatments: 0DG (control corn-based diet), 15DG, 30DG, and 45DG (containing 15%, 30%, or 45% of DG on DM basis). Crude protein, ash, and fat contents of diets increased with DG level. The fatty acid profile of DG diets was reflected in the fatty acid profile of plasma samples. Feeding diets with DG had no effect on the biochemical parameters analyzed in plasma. In addition, it did not influence the water holding capacity, the muscle or fat color at 72 h post mortem or at retail display, or the contents of SFAs, MUFAs, and PUFAs in beef. The DG diets led to lower values of cooking loss. Meat from 15DG and 30DG showed greater percentage of troponin C and fragments of 30 to 27 kDa than meat from 45DG. Also, meat from 30DG showed the lowest values of Warner-Bratzler shear force. Hence, including up to 30% corn DG in beef cattle feeding diets had positive effects on meat quality.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BEEF  
dc.subject
DISTILLER GRAINS  
dc.subject
FATTY ACIDS  
dc.subject
PROTEOLYSIS  
dc.subject
TENDERNESS  
dc.subject.classification
Ganadería  
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Is beef quality affected by the inclusion of distiller grains in cattle diets?  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2023-02-08T17:56:10Z  
dc.journal.volume
93  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
1-11  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Merayo, Manuela. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Pontificia Universidad Católica Argentina "Santa María de los Buenos Aires"; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pighín, Darío Gabriel. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Universidad de Morón; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cunzolo, Sebastian Abel. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Universidad de Morón; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Grigioni, Gabriela Maria. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Universidad de Morón; Argentina  
dc.journal.title
Animal Science Journal  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/asj.13761  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/asj.13761