Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Guindon, María Fernanda  
dc.contributor.author
Cazzola, Federico  
dc.contributor.author
Palacios Martinez, Laura Tatiana  
dc.contributor.author
Gatti, Ileana  
dc.contributor.author
Bermejo, Carolina Julieta  
dc.contributor.author
Cointry Peix, Enrique Luis  
dc.date.available
2023-01-26T12:47:26Z  
dc.date.issued
2021-07  
dc.identifier.citation
Guindon, María Fernanda; Cazzola, Federico; Palacios Martinez, Laura Tatiana; Gatti, Ileana; Bermejo, Carolina Julieta; et al.; Biofortification of pea (Pisum sativum L.): A Review; John Wiley & Sons Ltd; Journal of the Science of Food and Agriculture; 101; 9; 7-2021; 3551-3563  
dc.identifier.issn
0022-5142  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/185713  
dc.description.abstract
Biofortification refers to an approach to increase micronutrient concentrations in the edible parts of plants with increased bioavailability to the human population. Conventional, agronomic and transgenic breeding methods can be used to develop these biofortified crops, offering sustainable and cost-effective strategies. Pea has long been recognized as a valuable, nutritious food for the human diet, but there is a limited amount of information about it, which prevents the full micronutrient enrichment potential of this pulse crop to be reached. Considerations must include not only micronutrient concentrations but also the amount of the nutrient that can be absorbed by the consumer, after processing and cooking. Development of biofortified pea that retains nutrients during cooking and processing is not only essential for fighting micronutrient malnutrition, but also necessary to improve agricultural productivity. © 2021 Society of Chemical Industry.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
GENETIC VARIABILITY  
dc.subject
MICRONUTRIENTS  
dc.subject
PISUM SATIVUM  
dc.subject
PLANT BREEDING  
dc.subject.classification
Biotecnología Agrícola y Biotecnología Alimentaria  
dc.subject.classification
Biotecnología Agropecuaria  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Biofortification of pea (Pisum sativum L.): A Review  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2022-09-22T00:30:46Z  
dc.journal.volume
101  
dc.journal.number
9  
dc.journal.pagination
3551-3563  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Guindon, María Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Investigaciones en Ciencias Agrarias de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Investigaciones en Ciencias Agrarias de Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cazzola, Federico. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Investigaciones en Ciencias Agrarias de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Investigaciones en Ciencias Agrarias de Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Palacios Martinez, Laura Tatiana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Investigaciones en Ciencias Agrarias de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Investigaciones en Ciencias Agrarias de Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gatti, Ileana. Universidad Nacional de Rosario. Consejo de Investigaciones de la Universidad de Rosario.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bermejo, Carolina Julieta. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Investigaciones en Ciencias Agrarias de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Investigaciones en Ciencias Agrarias de Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cointry Peix, Enrique Luis. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Investigaciones en Ciencias Agrarias de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Investigaciones en Ciencias Agrarias de Rosario; Argentina  
dc.journal.title
Journal of the Science of Food and Agriculture  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.11059  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.11059