Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Prystupa, Pablo  
dc.contributor.author
Peton, Andrés  
dc.contributor.author
Pagano, Eduardo Antonio  
dc.contributor.author
Ferraris, Gustavo Nestor  
dc.contributor.author
Ventimiglia, Luis  
dc.contributor.author
Loewy, Tomás  
dc.contributor.author
Gómez, Federico Manuel  
dc.contributor.author
Gutiérrez Boem, Flavio Hernán  
dc.date.available
2023-01-19T18:59:54Z  
dc.date.issued
2021-05  
dc.identifier.citation
Prystupa, Pablo; Peton, Andrés; Pagano, Eduardo Antonio; Ferraris, Gustavo Nestor; Ventimiglia, Luis; et al.; Grain hordein content and malt quality as affected by foliar nitrogen fertilisation at heading; Wiley; Journal of The Institute of Brewing; 127; 3; 5-2021; 224-231  
dc.identifier.issn
0046-9750  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/185065  
dc.description.abstract
Nitrogen fertilisation at heading is a practice for increasing grain protein content in malting barley. The objective of this study was to assess the effects of fertilisation on grain protein, the content and composition of hordeins, and relationship to malt quality. In 25 field experiments in the Argentine Pampas, the effect of foliar nitrogen fertilisation at heading on the grain protein content was evaluated. In five experiments, the content and composition of hordeins and some malting quality indices was assessed. Nitrogen fertilisation at heading increased grain protein content, hordein content and the proportion of hordein C, and decreased the proportion of hordein B. In addition, malts obtained from the grains of the crops fertilised with nitrogen at heading had lower extract and higher hardness than those obtained without fertilisation. Malt extract was negatively associated with total hordein (or protein) content and positively with grain size. The inclusion of the fractions into which hordeins are classified did not improve the explanatory models for malt extract. Therefore, the composition of hordein does not seem to be a determining factor for malt extract when comparing samples with and without nitrogen fertilisation at heading.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
FERTILISATION  
dc.subject
GRAIN  
dc.subject
HEADING  
dc.subject
MALT QUALITY  
dc.subject
NITROGEN  
dc.subject.classification
Agricultura  
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Grain hordein content and malt quality as affected by foliar nitrogen fertilisation at heading  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2022-09-16T13:51:06Z  
dc.journal.volume
127  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
224-231  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Nueva Jersey  
dc.description.fil
Fil: Prystupa, Pablo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Peton, Andrés. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pagano, Eduardo Antonio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ferraris, Gustavo Nestor. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ventimiglia, Luis. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Loewy, Tomás. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gómez, Federico Manuel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gutiérrez Boem, Flavio Hernán. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes; Argentina  
dc.journal.title
Journal of The Institute of Brewing  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/jib.662  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jib.662