Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Negri Rodríguez, Livia María  
dc.contributor.author
Arias, Ricardo  
dc.contributor.author
Soteras, Trinidad  
dc.contributor.author
Sancho, Ana Maria  
dc.contributor.author
Pesquero, Natalia Victoria  
dc.contributor.author
Rossetti, Luciana  
dc.contributor.author
Tacca, Hernán Emilio  
dc.contributor.author
Aimaretti, Nora Rosa  
dc.contributor.author
Rojas Cervantes, María Luisa  
dc.contributor.author
Szerman, Natalia  
dc.date.available
2023-01-13T14:16:14Z  
dc.date.issued
2021-06  
dc.identifier.citation
Negri Rodríguez, Livia María; Arias, Ricardo; Soteras, Trinidad; Sancho, Ana Maria; Pesquero, Natalia Victoria; et al.; Comparison of the quality attributes of carrot juice pasteurized by ohmic heating and conventional heat treatment; Elsevier Science; LWT - Food Science and Technology; 145; 6-2021; 1-9  
dc.identifier.issn
0023-6438  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/184673  
dc.description.abstract
This study aimed to evaluate the effect of pasteurization of carrot juice by heat treatment (80 °C–7 min) and ohmic heating (OH) on its physicochemical and chromatic parameters, enzymatic and microbiological inactivation, volatile compounds, antioxidant capacity, carotene content, and sensory characteristics, compared to control juice (CJ). Both treatments allowed obtaining microbiologically stable and safe carrot juice and achieved 99% peroxidase inactivation levels. Significant differences were obtained in L* parameter, polyphenoloxidase activity and total antioxidant capacity, compared to HT-treated and CJ. The OH-treated juice presented greater color preference (p < 0.05) by semi-trained panelists and a high level of acceptance among consumers (corresponding to “like extremely”). The results allow concluding that OH could be an alternative to conventional HT for the pasteurization of carrot juice, providing benefits in its sensory perception.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
CARROT JUICE  
dc.subject
OHMIC HEATING  
dc.subject
PASTEURIZATION  
dc.subject
QUALITY  
dc.subject
SENSORY EVALUATION  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Comparison of the quality attributes of carrot juice pasteurized by ohmic heating and conventional heat treatment  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2022-10-25T13:58:18Z  
dc.journal.volume
145  
dc.journal.pagination
1-9  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Negri Rodríguez, Livia María. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de Educación a Distancia; España  
dc.description.fil
Fil: Arias, Ricardo. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Departamento de Electrónica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Soteras, Trinidad. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sancho, Ana Maria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación en Ciencias Veterinarias y Agronómicas. Instituto de Genética; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pesquero, Natalia Victoria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rossetti, Luciana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tacca, Hernán Emilio. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Departamento de Electrónica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aimaretti, Nora Rosa. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria Rafaela; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rojas Cervantes, María Luisa. Universidad Nacional de Educación a Distancia; España  
dc.description.fil
Fil: Szerman, Natalia. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
LWT - Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643821004084  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.111255