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dc.contributor.author
Denoya, Gabriela Inés  
dc.contributor.author
Polenta, Gustavo Alberto  
dc.contributor.author
Apóstolo, Nancy Mariel  
dc.contributor.author
Budde, Claudio Olaf  
dc.contributor.author
Cristianini, Marcelo  
dc.contributor.author
Vaudagna, Sergio Ramon  
dc.date.available
2023-01-11T12:28:08Z  
dc.date.issued
2022-01  
dc.identifier.citation
Denoya, Gabriela Inés; Polenta, Gustavo Alberto; Apóstolo, Nancy Mariel; Budde, Claudio Olaf; Cristianini, Marcelo; et al.; High-pressure processing applied for enhancing the antioxidant content of minimally processed peaches; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal of Food Science and Technology; 57; 1; 1-2022; 684-694  
dc.identifier.issn
0950-5423  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/184267  
dc.description.abstract
In addition to the capacity of high-pressure processing (HPP) to preserve fruits, recent studies highlight the ability of this technology to increase the content of antioxidants. The aim of this work was to find the HPP conditions able to maximise the increase in antioxidants in minimally processed peaches without affecting the overall quality, complemented by a microstructural study to better understand the observed effects. Therefore, minimally processed peaches were subjected to HPP treatment with different pressure levels (100, 300 and 500 MPa) and holding times (1,5 min). Results showed that 300 and 500 MPa induced a significant increase in the antioxidant content, which can be partially linked to the increase in the extractability of these compounds brought about by the changes in the microstructure. It can be concluded that a treatment at 300 MPa for 1 min is enough to induce a significant increase in antioxidants, without causing deterioration of the product.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ANTIOXIDANTS  
dc.subject
HIGH-PRESSURE PROCESSING  
dc.subject
MICROSTRUCTURE  
dc.subject
MINIMALLY PROCESSING  
dc.subject
PEACHES  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
High-pressure processing applied for enhancing the antioxidant content of minimally processed peaches  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2022-10-25T13:57:32Z  
dc.journal.volume
57  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
684-694  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Polenta, Gustavo Alberto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Apóstolo, Nancy Mariel. Universidad Nacional de Luján. Departamento de Ciencias Básicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Budde, Claudio Olaf. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires Norte. Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cristianini, Marcelo. Universidade Estadual de Campinas. Facultad de Engenharia de Alimentos. Departamento de Tecnología de Alimentos; Brasil  
dc.description.fil
Fil: Vaudagna, Sergio Ramon. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.15448