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dc.contributor.author
Denoya, Gabriela Inés
dc.contributor.author
Polenta, Gustavo Alberto
dc.contributor.author
Apóstolo, Nancy Mariel
dc.contributor.author
Budde, Claudio Olaf
dc.contributor.author
Cristianini, Marcelo
dc.contributor.author
Vaudagna, Sergio Ramon
dc.date.available
2023-01-11T12:28:08Z
dc.date.issued
2022-01
dc.identifier.citation
Denoya, Gabriela Inés; Polenta, Gustavo Alberto; Apóstolo, Nancy Mariel; Budde, Claudio Olaf; Cristianini, Marcelo; et al.; High-pressure processing applied for enhancing the antioxidant content of minimally processed peaches; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal of Food Science and Technology; 57; 1; 1-2022; 684-694
dc.identifier.issn
0950-5423
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/184267
dc.description.abstract
In addition to the capacity of high-pressure processing (HPP) to preserve fruits, recent studies highlight the ability of this technology to increase the content of antioxidants. The aim of this work was to find the HPP conditions able to maximise the increase in antioxidants in minimally processed peaches without affecting the overall quality, complemented by a microstructural study to better understand the observed effects. Therefore, minimally processed peaches were subjected to HPP treatment with different pressure levels (100, 300 and 500 MPa) and holding times (1,5 min). Results showed that 300 and 500 MPa induced a significant increase in the antioxidant content, which can be partially linked to the increase in the extractability of these compounds brought about by the changes in the microstructure. It can be concluded that a treatment at 300 MPa for 1 min is enough to induce a significant increase in antioxidants, without causing deterioration of the product.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ANTIOXIDANTS
dc.subject
HIGH-PRESSURE PROCESSING
dc.subject
MICROSTRUCTURE
dc.subject
MINIMALLY PROCESSING
dc.subject
PEACHES
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
High-pressure processing applied for enhancing the antioxidant content of minimally processed peaches
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-10-25T13:57:32Z
dc.journal.volume
57
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
684-694
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Polenta, Gustavo Alberto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Apóstolo, Nancy Mariel. Universidad Nacional de Luján. Departamento de Ciencias Básicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Budde, Claudio Olaf. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires Norte. Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cristianini, Marcelo. Universidade Estadual de Campinas. Facultad de Engenharia de Alimentos. Departamento de Tecnología de Alimentos; Brasil
dc.description.fil
Fil: Vaudagna, Sergio Ramon. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.15448
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