Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Luna, M. F.  
dc.contributor.author
Galar, Maria Lina  
dc.contributor.author
Aprea, J.  
dc.contributor.author
Molinari, Maria Laura  
dc.contributor.author
Boiardi, Jose Luis  
dc.date.available
2023-01-10T11:32:52Z  
dc.date.issued
2004-05  
dc.identifier.citation
Luna, M. F.; Galar, Maria Lina; Aprea, J.; Molinari, Maria Laura; Boiardi, Jose Luis; Colonization of sorghum and wheat by seed inoculation with Gluconacetobacter diazotrophicus; Springer; Biotechnology Letters; 32; 8; 5-2004; 1071-1076  
dc.identifier.issn
0141-5492  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/184064  
dc.description.abstract
Colonization of sorghum and wheat after seed inoculation with Gluconacetobacter diazotrophicus strains PAL 5 and UAP 5541/pRGS561 (containing the marker gene gusA) was studied by colony counting and microscopic observation of plant tissues. Inoculum levels as low as 102 CFU per seed were enough for root colonization and further spreading in aerial tissues. Rhizoplane colonization was around 7 log CFU g-1 (fresh weight). G. diazotrophicus was found inside sorghum and wheat roots with populations higher than 5 log CFU g-1 (fresh weight). Stem colonization remained stable for 30 days post inoculation with endophyte concentrations from 4 to 5 log CFU g-1 (fresh weight) (in both plants). Population in leaves decreased continuously being undetectable after 17 days post inoculation.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ENDOPHYTES  
dc.subject
GLUCONACETOBACTER DIAZOTROPHICUS  
dc.subject
INOCULATION  
dc.subject
SORGHUM  
dc.subject
WHEAT  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Colonization of sorghum and wheat by seed inoculation with Gluconacetobacter diazotrophicus  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-04-23T19:09:24Z  
dc.journal.volume
32  
dc.journal.number
8  
dc.journal.pagination
1071-1076  
dc.journal.pais
Alemania  
dc.journal.ciudad
Berlin  
dc.description.fil
Fil: Luna, M. F.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Galar, Maria Lina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aprea, J.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Molinari, Maria Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Boiardi, Jose Luis. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.journal.title
Biotechnology Letters  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007/s10529-010-0256-2  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s10529-010-0256-2